Voedselveiligheid en kwaliteit

Met dit thema
Veiligheidswaarschuwing AH biefstukworst 200 gram

Veiligheidswaarschuwing AH biefstukworst 200 gram

Albert Heijn heeft besloten de AH Biefstukworst st. 200 gram uit de winkels terug te halen. Bij de AH Biefstukworst st. 200 gram met houdbaarheidsdatum 21 september 2020 is de bacterie e.coli aangetroffen.

Slagerij Kaldenberg gaat natuurvlees testen op dioxines

Slagerij Kaldenberg gaat natuurvlees testen op dioxines

Beeld: Henk Riswick Slagerij Kaldenberg, die natuurvlees verkoopt aan de Sligro, gaat met spoed vlees testen op dioxines. Dat meldt De Gelderlander. De NVWA doet al onderzoek naar de bron van dioxines van runderen die langs de grote rivieren grazen. Voorschriften Eerder deze week berichtte De Gelderlander dat de NVWA grootschalig onderzoek doet...

Vervuild bodemslib waarschijnlijk oorzaak dioxineoverschrijdingen wildernisvlees

Vervuild bodemslib waarschijnlijk oorzaak dioxineoverschrijdingen wildernisvlees

Eind juli bleek dat een partij vlees afkomstig uit de natuurgebieden rond slot Loevestein te veel dioxines bevatte. Alle tekenen wijzen er nu op dat de runderen de stoffen binnenkregen door vervuild bodemslib. Dit meldt de onderzoeksredactie van De Gelderlander.

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers VS maken metaal antibacterieel

Onderzoekers van Purdue University ontwikkelden een methode om metalen oppervlakten te behandelen met antibacteriële peptiden. De techniek kan gebruikt worden om besmettingen in voedselverwerkingsfabrieken te voorkomen.

Veiligheidswaarschuwing voor bepaalde tomatensauzen Jumbo en Albert Heijn

Veiligheidswaarschuwing voor bepaalde tomatensauzen Jumbo en Albert Heijn

De Jumbo en Albert Heijn hebben een terugroepactie voor een tomatensaus die mogelijk kleine metalen deeltjes bevat. Bij de Albert Heijn gaat het om een tomatensaus bij een Tante Fanny pizzapakket, bij de Jumbo zit de saus bij de eigen merk Pizzakit.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 29,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 5 - 2020
Editie 5 - 2020

Het thema van EVMI 5-2020 is ingrediënten. Met onder andere de zoektocht naar plantaardige alternatieven voor zuivel, de eiwitten van de toekomst en de duurzaamheidsambities van Hak.

Bekijk de inhoud
Hygiënespecial 2020
Hygiënespecial 2020

De EVMI Hygiënespecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Training VITAL allergenen web-based

4 augustus 2020

Lees meer

Cursus allergenen management

8 oktober 2020 - 8 oktober 2020

Lees meer

Dutch Food Week 2020

10 oktober 2020 - 17 oktober 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea