Voedselverspilling

Met dit thema
EFSA publiceert versimpeld voedselveiligheidssysteem voor voedseldonatie

EFSA publiceert versimpeld voedselveiligheidssysteem voor voedseldonatie

De Europese autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft een nieuw, versimpeld managementsysteem voor voedselveiligheid ontwikkeld, met oog op voedseldonatie. Het terugdringen van voedselverspilling staat bij veel overheden en organisaties hoog op de agenda. Voedseldonatie neemt langzaam toe, zowel aan voedselbanken als aan andere organisaties die...

Bioraffinage op je parkeerplaats met de installatie van Grassa!

Bioraffinage op je parkeerplaats met de installatie van Grassa!

Groenteverwerkende bedrijven kunnen hun reststromen binnenkort omzetten in een mobiele installatie van Grassa! die naast de fabriek staat geparkeerd. Nu raffineert die installatie nog vooral gras tot eiwitten, mineralen en vezels; producten voor diervoeding en veevoeder. Vanaf volgend jaar kunnen ook groenteresten worden verwerkt tot gezonde componenten...

Albert Heijns Instock gaat zelfstandig verder

Albert Heijns Instock gaat zelfstandig verder

Het initiatief Instock van vier medewerkers van Albert Heijn, dat voedselverspilling op de kaart zet, gaat zelfstandig verder. De onderneming die vierenhalf jaar geleden begon met een pop-up restaurant waar werd gekookt met ‘afdankertjes’ is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle organisatie met drie volwaardige restaurants en een aantal...

Bladgroenten "met kluit" verkrijgbaar bij Marqt

Bladgroenten "met kluit" verkrijgbaar bij Marqt

Vanaf deze week verkoopt supermarktketen Marqt bladgroenten met kluit, zegt het bedrijf in een persbericht. De groenten zijn milieuvriendelijk geteeld en blijven langer vers.  Marqt laat de groenten telen in een kassysteem van Urban Ponics uit Venlo. Dat bedrijf heeft een kas ontwikkeld die urban farming met aeroponics mixt,...

EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten

EU helpt lidstaten voedselverspilling te meten

Voedselverspilling is een serieus probleem zonder concrete oplossing, deels omdat er te weinig informatie beschikbaar is over verspilling in de keten. De Europese Commissie wil daar verandering in brengen met een gemeenschappelijke methodologie om voedselverspilling te meten. Ongeveer 20% van het voedsel dat in de EU wordt geproduceerd raakt verloren...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 7 - 2019

In EVMI 7 met het thema voedselveiligheid onderzoeken we het belang van een goed hygiënisch ontwerp van productieruimten en schoonmaakprocessen. Maar we bekijken ook nieuwe technologieën die nu of in de toekomst de hygiëne zouden kunnen bevorderen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

HAS cursus: levensmiddelenchemie

19 november 2019 - 18 januari 2020

Lees meer

AgriFoodTech 2019

11 december 2019 - 12 december 2019

Lees meer

Save the date: HAS Food Experience 2020

4 februari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea