Voeding & gezondheid

Wetenschap om op te vreten

Wetenschap om op te vreten
Foto: © BBC

De NTR begint vanavond (8 september) met het nieuwe programma ‘Wetenschap om op te vreten’.  Het programma is gebaseerd op de Britse serie ‘Food – Delicious Science ‘. Deze driedelige serie toont de wetenschap achter ons eten. Het programma stelt vragen als. Hoe verandert het eten tijdens het koken? Welke chemische processen spelen hierbij een rol? Wat is smaak? En welke rol spelen onze hersenen hierbij?

In de eerste aflevering ‘Je bent wat je eet’ staat in het teken van vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Baby’s krijgen alles binnen via moedermelk. Daarna volgt een zoektocht naar voedsel met dezelfde elementen. De tweede aflevering ‘Een kwestie van smaak’ verkent de geuren en smaken van voedsel. En de laatste aflevering ‘Voedsel voor het brein’ bekijkt de invloed van voedsel op de hersenen.

Wetenschap om op te vreten is van 8 tot en met 22 september elke vrijdag te zien om 19.20 op NPO 2.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *