DEN HAAG - Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft maandag een convenant getekend met de Nederlandse Pluimvee Verwerkende Industrie (Nepluvi) over het terugdringen van Campylobacter.
De sector, met name pluimveeslachterijen, gaat de besmetting van het pluimveevlees met Campylobacter bacteriën terugdringen. Het gaat daarbij vooral om verbetering van de slachthygiëne.
Consumptie van besmet pluimveevlees (met name kip) is een belangrijke bron van Campylobacter infecties bij de mens, die zich meestal uiten in de vorm van darmklachten.De minister wil met het convenant stimuleren dat de sector zelf de verantwoordelijkheid neemt om besmetting terug te dringen en zelf eisen stelt aan het maximale aantal Campylobacter bacteriën op pluimveevlees. Het volksgezondheidsrisico wordt op die manier teruggebracht.
- Lees ook:
- Ook ESBL op biologische kipfilet (31 januari 2012)
- Moment slachten kip beïnvloedt risico op Campylobacter (1 augustus 2010)
- Meer campylobacter op kip (19 maart 2009)
- Meer infecties Campylobacter in EU (21 januari 2009)
Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Campylobacter