Deze fabriek is inmiddels gerealiseerd en volop operationeel. En er valt veel te vertellen over de toegepaste techniek. In EVMI 5 van vorig jaar schreven we al uitgebreid over de robotisering, vandaag duiken we in een paar andere aspecten van de automatisering in deze state-of-the-art fabriek. Een fabriek waarin het proces is ingericht om 24/7 320.000 kilo aan grondstoffen te verwerken tot 850 soorten verse groenteproducten, waaronder maaltijdsalades. En dat volume moet nog verder omhoog. Een verfijning van de automatiseringsafstelling moest een verdere optimalisatie van het productieproces op gang brengen. Strategisch partner Actemium deed het mes aan meerdere kanten snijden met: een locatiesignaleringssysteem van Turck en een Manufacturing Execution System (MES) van Aveva, beide flexibel en schaalbaar.
Strengere eisen aan de veiligheid en hygiëne bij grootschalige productie; stijgende inkoopkosten en de noodzaak om kosteneffectief te opereren: voor deze belangrijke vraagstukken zag Hessing Supervers zich geplaatst. Het antwoord: een versfabriek in Greenport Venlo.