PREMIUM
“Per vier pensionado’s komt er één jongere van school”, zegt Claudia Lette, directeur Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL).
De krapte op de arbeidsmarkt is een groot probleem voor de levensmiddelenindustrie. En dit gaat in de toekomst alleen maar verder toenemen. Voor elke vier krachten die de komende jaren met pensioen gaan, is er slechts één mbo’er beschikbaar. Reden voor de Food Innovation Academy (FIA) om een kennisontbijt over dit onderwerp te organiseren.
Het gaat goed met de levensmiddelenindustrie vertelt Claudia Lette, directeur van Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL). Er komen steeds meer bedrijven bij en dat zorgt voor veel werkgelegenheid. En daar ligt meteen een probleem. De krapte op de arbeidsmarkt – er zijn meer vacatures dan werkzoekenden – maakt het lastig om deze vacatures in te vullen. Dit remt de groei van een bedrijf en zorgt voor allerlei problemen op de werkvloer zoals een toename van de werkdruk en meer ziekteverzuim.