PLUS lanceert geitenmelkijs

5 augustus 2013

DE BILT – PLUS breidt het assortiment geitenzuivel deze maand uit met -melk, -karnemelk en ambachtelijk geitenmelkijs. Dat bericht Vakblad IJs!.

Sinds 2011 voert PLUS al geitenyoghurt.  Het ambachtelijke boerengeitenijs van de IJshoeve is gemaakt van biologische geitenmelk.

GIJS Geitenmelk (Medium)

GIJS streekproducten

De GIJS geitenmelk, -karnemelk en -yoghurt van PLUS komen van de zuivelboerderij van Ernst van der Schans uit het Gelderse Well. Ernst haalt zijn geitenmelk bij zijn broer Alexander die even verderop woont. Deze geitenboer geeft zijn geiten een gevarieerde maaltijd van gras, maïs, worteltjes, rode bietjes en suikerbietjes. Al dit voedsel komt uit de eigen streek. De geiten worden drie keer per dag gemolken. Hierna gaat de melk van Alexander naar Ernst die het vervolgens zo vers mogelijk en op ambachtelijke wijze verwerkt.

Geitenzuivel

Geitenzuivel is een goede bron van hoogwaardige eiwitten, goed afbreekbare vetzuren, vitamines en essentiële mineralen. Tegelijkertijd wordt geitenmelk vaak beter verdragen dan koemelk en roept het minder overgevoeligheidsreacties op. Geitenmelk bevat namelijk hele kleine vetbolletjes, kleiner dan koemelk. Hierdoor ligt de melk minder zwaar op de maag. Ook worden de eiwitten, vetten en mineralen in geitenmelk sneller en vollediger verteerd en opgenomen in vergelijking tot koemelk.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?