Sector lanceert DuurzamerEten.nl

11 april 2012

MONSTER - De Stichting Ketensamenwerking Verduurzaming Voedsel lanceert donderdag de website www.DuurzamerEten.nl.

De site is het resultaat van samenwerking tussen de verschillende schakels in de agrofood-keten en het ministerie van EL&I, verenigd in het Platform Verduurzaming Voedsel.

Diverse bedrijven zullen via de site laten zien wat zij doen om hun producten en processen duurzamer te maken. Deelnemende bedrijven zijn boeren, tuinders, fabrikanten, supermarkten, cateraars en de horeca. "DuurzamerEten.nl is uniek in Europa omdat het een centraal portaal is waarin alle schakels in de keten terug te vinden zijn", stellen de initiatiefnemers.

9 Thema's

Aan de hand van 9 thema's van verduurzaming (water en bodem, energie, biodiversiteit, emissies naar de lucht, arbeid, eerlijke handel, dierenwelzijn, transport en grondstoffen en reststromen) beschrijven bedrijven in eigen woorden hun inspanningen, ambities en resultaten. De website bevat geen ranking van bedrijven of producten, maar biedt bezoekers helder inzicht in de verduurzamingsprocessen die gaande zijn in land- en tuinbouw, voedingsindustrie, supermarkten, horeca en catering.

De komende tijd gaan de koepelorganisaties LTO, FNLI, CBL, Veneca en KHN al hun leden stimuleren deel te nemen. Ook wordt samenwerking gezocht met andere initiatieven, bijvoorbeeld met www.iens.nl, waarbij de duurzaamheidsinformatie die restauranthouders willen verstrekken, eenvoudig op beide websites te vinden is. De website wordt de komende tijd via een internetcampagne onder de aandacht van bedrijfsleven en consumenten gebracht.

De website wordt donderdag gelanceerd tijdens een bijeenkomst bij Koppert Cress in Monster.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?