'Streekproducten gaan het maken'

16 februari 2012

bobDOETINCHEM - Vrijwel iedereen in de foodsecor meent dat streekproducten de komende jaren steeds belangrijker worden. Dat blijkt uit de evmi-poll. Enkele jaren geleden hadden meer mensen hun bedenkingen.

Maar liefst 90 procent van de stemmers op de evmi-poll verwacht dat streekproducten een voornamere rol gaan vervullen. Slechts 8 procent meent dat consumenten er niet in zijn geïnteresseerd. 2 Procent voorziet logistieke problemen. Streekproducten kunnen niet in grote volumes worden geproduceerd en zijn dus niet interessant voor supers.

De sector is positiever geworden over streekproducten. De mening dat streekproducten het helemaal gaan maken lag in het najaar van 2008 op 69 procent. Toen zag nog 21 procent beren op de weg bij de levering van de benodigde volumes. Eind 2008 meende 10 procent dat consumenten geen belangstelling hebben voor streekproducten.

taart-streek2012
  • Nieuwe stelling
  • Een wereldwijd innovatiecentrum is niet meer van deze tijd. Lokale markten vereisen lokale R&D-centra. Stem mee!

Lees ook:

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over streekproducten

Altijd op de hoogte blijven?