AkzoNobel wint award MFC met OneGrain

26 mei 2014

ROSMALEN - AkzoNobel heeft op 22 mei de MFC Innovatie Trophy gewonnen met het mineraalzout OneGrain. De ingezonden producten werden geroemd vanwege de hoge culinaire kwaliteit en de heldere structuur. Ze waren bereid met het mineraalzout OneGrain en bevatten daardoor 33 procent minder zout.

De MFC Innovatie Trophy werd  uitgereikt tijdens het eerste MFC Event in Rosmalen. "Het niveau van de ingezonden producten lag hoog", vertelt juryvoorzitter en keurmeester Paul van Trigt.

Optimale smaak

AkzoNobel won de MFC Innovatie Trophy in de categorie vlees omdat de ingezonden producten goed in balans waren. "Alle elementen klopten. De producten hadden een optimale smaak, een heldere structuur en een hoge culinaire kwaliteit", vertelt Van Trigt.

De keurmeesters hebben tijdens de keuring niet meegewogen dat de producten 33 procent minder zout bevatten dan de reguliere variant. "Ook producten met minder zout moeten voor ons aan de hoogste normen voldoen", aldus Van Trigt.

  • Gemakkelijk
  • Tom van Zeeburg, sales manager bij AkzoNobel stelt dat keukenzout één-op-één te vervangen door OneGrain. "Dit heeft geen invloed op de smaak, consistentie, houdbaarheid en de culinaire kwaliteit. De keurmeesters van de MFC Trophy hebben dat nu ook bevestigd."

Lees ook:

Geen zoutverlaging nodig met nieuw Bakkerszout (5 maart 2014)

Gezonder zoutalternatief Akzo Nobel (1 december 2011)

   

Altijd op de hoogte blijven?