DenkTank streeft naar duurzamere voedselketen

20 augustus 2012

DRIEBERGEN - De Nationale DenkTank wil in drie maanden oplossingen vinden voor een duurzamere voedselketen. In december presenteert de DenkTank zijn antwoorden op 4 concrete vraagstukken.

De Nationale DenkTank gaat vandaag, maandag 20 augustus, van start. De DenkTank, die bestaat uit een team van 21 academische talenten, presenteert in december de resultaten. Themapartners zijn de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

'Kromme komkommers en rotte appels: Hoe gaan we om met reststromen in de voedselketen?'; 'Biologisch vlees of plofkip? Hoe verenigen we de consumentenwens voor meer biologisch vlees met de extra milieudruk die dat geeft?'; 'Regenwoud of soja? Wat zijn duurzamere alternatieven voor onze eiwitvoorziening?' en 'Pizza! Hoe maken we samengestelde maaltijden met soms tientallen ingrediënten, zoals de pizza, duurzamer?' Dat zijn de 4 vraagstukken waar de DenkTankers zich over gaan buigen.

De DenkTank stelt dat de nadruk van het bedrijfsleven bij verduurzaming ligt op efficiëntie en effectiviteit. Dat sluit niet altijd aan bij de perceptie van burgers. De DenkTank gaat daarom op zoek naar kansen voor verdere verduurzaming, die economisch haalbaar, rationeel logisch en maatschappelijk passend zijn.

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

   

Altijd op de hoogte blijven?