Mensen & bedrijven

FrieslandCampina moet 2 fabrieken afstoten

FrieslandCampina moet 2 fabrieken afstoten

MEPPEL/ZALTBOMMEL – De Europese Commissie is akkoord met de fusie tussen Friesland Foods en Campina. FrieslandCampina moet wel twee fabrieken en twee merken afstoten.

Friesland Foods Fresh (dagverse zuivel) in Nijkerk en de kaasfabriek van Campina Holland Cheese (natuurgerijpte kaas) in Bleskensgraaf moeten worden verkocht.

Ook de merken Yogho Yogho en Choco Choco (langhoudbare zuivelproducten) in Nederland en België moeten worden afgestoten.

De genoemde onderdelen zijn samen goed voor een omzet van circa 367 miljoen euro. Dit is circa 4 procent van de totale omzet van 9,1 miljard euro van de nieuwe onderneming (op basis van cijfers 2007).

Vandaag (woensdagmiddag) moesten de algemene vergadering van Friesland Foods en de ledenraad van Campina het definitieve besluit over de fusie afgeven. Inmiddels zijn ook zij akkoord.

Melk beschikbaar stellen
Om in Nederland de beschikbaarheid van Nederlandse boerderijmelk voor derden te garanderen moet FrieslandCampina jaarlijks maximaal 1,2 miljard kilo Nederlandse boerderijmelk beschikbaar stellen voor verkoop aan nieuwe of bestaande producenten van dagverse zuivel of natuurgerijpte kaas in Nederland, mits daarvoor bij hen belangstelling bestaat. Hiervoor zal een onafhankelijke stichting worden opgericht die vanaf medio 2009 operationeel zal zijn.

Lees ook:
‘Verheugd over fusie; afstoten onderdelen betreurd’ (17 december 2008) 

Leden akkoord met fusie FrieslandCampina (17 december 2008)

Friesland Foods Fresh pas jaar actief (17 december 2008)

Campina-kaasfabriek heeft historie (17 december 2008)

Bonden eisen garanties FrieslandCampina (17 december 2008)   

Profielen Campina en Friesland Foods (20 december 2007)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Friesland Foods

Alle berichten over Campina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *