FrieslandCampina neemt mozzarella-producent Fabrelac over

23 juli 2015

FrieslandCampina neemt de Belgische mozzarella-fabrikant Fabrelac over.

Met deze overname betreedt FrieslandCampina de sterk groeiende mozzarellamarkt. Fabrelac produceert hoofdzakelijk koemelkmozzarella, die wordt verwerkt in andere voedingsmiddelen.

Bas van den Berg, executive director FrieslandCampina Cheese, Butter and Milkpowder: "Met deze overname vergroten we onze productiecapaciteit met een moderne en efficiënte productielocatie niet ver van onze coöperatieve basis. Door deze transactie kunnen we onze afnemers naast het bestaande kaasportfolio een breed assortiment aan mozzarella-producten aanbieden.”

Productielocatie

Fabrelac is opgericht in 1993 en is gevestigd in Bree in België. In 2012 is de productielocatie uitgebreid van 6.500 vierkante meter naar 30.000 vierkante meter. Het daarop volgende jaar is het bedrijf volledig geautomatiseerd. Op jaarbasis bedraagt de productiecapaciteit maximaal 30 miljoen kilo mozzarella.

Naast mozzarella, die wordt gebruikt voor onder meer pizza-toppings, produceert de onderneming ook saladekaas, wei-ingrediënten en room.

De transactie is onderworpen aan goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Lees ook:

Minstens 335 banen weg bij FrieslandCampina (4 juni 2015)

Altijd op de hoogte blijven?