Verpakkingsbeurs Parijs: All4pack

22 april 2024 unsplash
All4pack Emballage Paris, een internationale vakbeurs voor de verpakkingssector, vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 7 november 2024. De tweejaarlijkse beurs in Parijs is volgens de organisatie “een ontmoetingsplaats voor uitwisseling en samenwerking, een inspiratiebron voor de industrie en het ondersteunt professionals bij het oplossen van milieuvraagstukken, nu en in de toekomst”. 

All4pack vindt plaats in expositiegebouw Paris Nord Villepinte en verwacht 1100 exposanten en 50.000 bezoekers, waarvan 35% internationaal. Alle verpakkingsindustrieën worden vertegenwoordigd onder exposanten en bezoekers: voedselverwerking, kapitaalgoederen, detailhandel en e-commerce, farma/gezondheid, luxegoederen en afhaalmaaltijden.

Programma

Wat staat er op het programma van All4pack? In verschillende spreekfora met thema's die aansluiten bij vraagstukken van de verpakkingsindustrie zullen experts uit de branche hun inzicht en expertise bieden. Op de beursvloer vinden bezoekers onder andere een All4pack Circularity ruimte: een zone gewijd aan circulariteit die innovatieve startups en andere spelers die betrokken zijn bij het transitieproces samenbrengt. In de All4pack Innovations ruimte worden de winnende inzendingen van de 2024 All4pack Innovation Awards belicht. Deze ruimte verkent de nieuwste trends en biedt de mogelijkheid om de nieuwe oplossingen te ontdekken in sectoren die op de beurs te zien zijn.

Ook staan er rondleidingen op het programma die onder meer aandacht schenken aan verschillende exposanten, werkende machines en een inleiding tot geavanceerde verpakkingsoplossingen. De All4pack Conferentiezone biedt een uitgebreid programma van 27 lezingen en paneldiscussies over grote uitdagingen waarmee de verpakkingsindustrie wordt geconfronteerd: kwesties van milieu-, wetgevende of technologische aard, maar ook van maatschappelijke aard, met nieuwe consumentengewoonten in Frankrijk en daarbuiten.

"Met All4pack Emballage Paris, het grootste internationale vakevenement voor de verpakkingsindustrie in Frankrijk, streven we ernaar om ons te ontwikkelen tot een belangrijke speler die waarde toevoegt aan het gehele verpakkingsecosysteem. Met de toenemende regelgeving op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen worden bedrijven aangemoedigd om zich meer te richten op recycling, hergebruik en afvalvermindering in verpakkingen. Innovatie zal daarom een cruciale rol spelen op deze gebieden", aldus Guillaume Schaeffer, directeur van de All4pack Emballage Paris.

Bron: All4pack

Altijd op de hoogte blijven?