Van Dobben maakt de grootste

5 oktober 2007

AMSTERDAM - Van Dobben gaat ’s werelds grootste croquet maken. De snackfabrikant vraagt liefhebbers via www.grootstecroquet.nl welke vulling ze erin willen hebben.

De 1,3 meter lange en bijna 250 kilo zware croquet met een omtrek van ruim een halve meter wordt op zaterdag 27 oktober onthuld op het Thorbeckeplein in Amsterdam.

Voor de supersnack is 28 kilo rundvlees nodig, 70 liter bouillon en 28 kilo paneermeel. (Op de foto staat een eerder, kleiner prototype.)

Biervulling
Inmiddels hebben diverse bekende en onbekende Nederlanders hun stem voor een vulling al doorgegeven. Enkele ongebruikelijke smaken zijn vullingen van appeltaart, erwtensoep, haring en bier.

De actie van Van Dobben en reclamebureau cherish wordt gehouden ‘omdat het merk sinds 1945 bestaat en sindsdien is uitgegroeid tot een nationaal begrip’, meldt Reclameweek.

Container frituurpan
Om de reuzenkroket te gaan bakken is 1.200 liter (zo’n 600 flessen) frituurvet nodig. Een takelwagen plaatst de croquet in een speciale container frituurpan (van 2 bij 1,5 meter). De baktijd is ongeveer 45 minuten op 180 graden.

Kijk naar de making of

Lees ook:
Wereldrecord cola spuiten met Mentos (+ filmpje) (17 september 2007) 

Buitenhuis neemt Van Dobben/Kwekkeboom over (11 juni 2007)

Beemster’s megakaas verrast Amerika (23 mei 2007)

Wageningen vestigt wereldrecord insecten eten (25 september 2006)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over kroket

Altijd op de hoogte blijven?