Silliker opent virologisch lab

13 januari 2012

CERGY - In het Franse Cergy heeft Silliker een centraal virologisch laboratorium geopend.

In het laboratorium in Cergy-Pontoise, ten noordwesten van Parijs, kan getest worden op foodcontaminatie, bijvoorbeeld bij rauwe groenten (salades), fruit (bessen), oesters, verwerkte producten en kruiden en ingrediënten.

Risicomanagement
Het bedrijf onderstreept met het nieuwe laboratorium het belang van de ontwikkeling van risicomanagementprogramma’s voor deze contaminanten en van voedselveiligheid en -kwaliteit in zijn algemeenheid.

Silliker, onderdeel van Mérieux NutriSciences, is gespecialiseerd in de detectie, identificatie en het kwantificering van virussen als het Norovirus GI en GII en het Hepatitis A virus. Ook verzorgt het bedrijf adviezen, risicoanalyses en HACCP- en risicobeheerstrainingen.

Siliker Nederland zit in Ede en telt zo’n 100 medewerkers

Lees ook:
Joint venture Silliker voor import uit Azië (12 december 2011)

Aantal voedselinfecties daalt licht (30 augustus 2011)

Mérieux neemt Provident over (13 april 2011)

Top-10 besmette voedingsmiddelen (16 oktober 2009)

Silliker koopt CRO Biofortis (1 juli 2009)

Altijd op de hoogte blijven?