Eerste paal uitbreiding Van Rooi Meat

13 augustus 2013

HELMOND – Vleesbedrijf Van Rooi Meat heeft de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van de productielocatie in Helmond. Dat meldt Vlees+.

De bestaande slachterij in Helmond (die uit 2007 stamt) wordt uitgebreid met productie- en voorverpakkingslijnen, een inpakruimte en een vrieshuis met 10.000 ton opslagcapaciteit. De vloeroppervlakte wordt in totaal met ruim 50.000 vierkante meter uitgebreid.

Door de uitbreiding stelt het bedrijf de eerste vleesverwerker te worden die het hele proces van boer tot bord onder één dak heeft. Het gaat om alle stappen in het proces, van slachten naar uitsnijden en uitbenen tot verpakken en invriezen.

Hierdoor wordt een reductie van logistieke stromen van zeker enkele duizenden kilometers per dag gerealiseerd, meldt het bedrijf. Ook neemt het waterverbruik (de krattenwas) en de hoeveelheid verpakkingsmateriaal af.

Familiebedrijf Van Rooi Meat heeft behalve een slachthuis in Helmond, productielocaties in Almere, Someren en Middelburg, een voorverpakker in Scherpenzeel en enkele vestigingen in het buitenland.

Van Rooi Meat verwacht de nieuwbouw in september volgend jaar af te hebben.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?