HEERENVEEN – De eerste paal voor de kaasfabriek van A-ware Food Group en de ingrediëntenfabriek van Fonterra Europe is officieel de grond in gegaan.
Commissaris van de Koning in Friesland John Jorritsma verrichte de openingshandeling op 27 mei. Hij noemde de gepleegde investeringen van lef getuigen en van vertrouwen in de positie van Friesland als belangrijke zuivelregio.
De kaasfabriek wordt 20.000 vierkante meter groot en krijgt een capaciteit van 80.000 ton kaas per jaar.
In de naastgelegen ingrediëntenfabriek (10.000 vierkante meter) zal dagelijks 2 miljoen liter wei worden verwerkt tot hoogwaardige wei-ingrediënten. Deze vormen de basis voor bijvoorbeeld dieetvoeding voor baby’s en senioren.
“De kaasfabriek is een logische uitbreiding van ons dienstenpakket, gericht op het rijpen, versnijden en verpakken van kaas”, zei Jan Anker, CEO van A-ware.
A-Ware en Fonterra verwachten dat de nieuwbouw eind 2014 operationeel zal zijn.
Lees ook:
- Plannen voor Dairy Chain Friesland (28 mei 2013)
- Ausnutria Hyproca bouwt fabriek in Heerenveen (25 april 2013)
- Heerenveen plek nieuwe kaasfabriek A-ware Food Group (15 oktober 2012)
- A-ware en Fonterra bouwen kaasfabriek (30 mei 2012)