Mensen & bedrijven

Heerenveen plek nieuwe kaasfabriek A-ware Food Group

4
a-ware-kaasverpakken315

LOPIK – De nieuwe kaasfabriek van A-ware Food Group komt in Heerenveen. De bouw start begin 2013 en krijgt bij aanvang een jaarlijkse capaciteit van 60.000 tot 80.000 ton kaas.

Behalve Heerenveen waren ook Veendam, Emmen en een vierde gemeente in Noord-Nederland in beeld, maar Heerenveen bleek uiteindelijk de beste papieren te hebben, meldt het bedrijf.

Omvang en bereikbaarheid

“Belangrijke argumenten voor de keuze waren de beschikbare omvang van het terrein, de bereikbaarheid en de beschikbaarheid van duurzame energie”, verklaarde Klaas de Jong, directielid A-ware Food Group en verantwoordelijk voor de bouw en exploitatie van de kaasfabriek.

“Dit alles, in combinatie met de centrale ligging in een gebied met veel melkveebedrijven heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.”

‘Op weg naar eigen kaasproductie’

De nieuwe kaasfabriek komt op Internationaal Bedrijvenpark Friesland, bij snelweg A7, afrit Industrieterrein Heerenveen-IBF Tjalleberd. “Hiermee is weer een belangrijke stap gezet op weg naar onze eigen kaasproductie”, zegt Jan Anker, CEO van A-ware Food Group.

De locatie is eind 2014 operationeel.

Lees ook:

De Jong naar A-ware Food Group (19 juni 2012)

A-ware en Fonterra bouwen kaasfabriek (30 mei 2012)

Daan van Doorn commissaris bij A-ware Food Group (23 mei 2012)

4 reacties op “Heerenveen plek nieuwe kaasfabriek A-ware Food Group

 1. Oke mooi dat er een kaasfabriek komt maar hoe soliciteer ik hierop.

 2. Dirk Lepstra zegt:

  Ik ben heel blij dat er zoveel werkgelegenheid bij komt in deze regio.
  Het is ook wel nodig,om de mensen hier weer aan het werk te krijgen.
  Ik zit ook al een paar maanden thuis,k,heb gelijk al een mail gestuurd naar jullie hoofdkantoor in Lopik,Als er een vacature in de kaasinpakafdeling,magazijn,of als heftruckchauffeur,ben ik de juiste man op de juiste plaats.

 3. Janny Douma zegt:

  Ben zeer geïnteresseerd in een baan bij de kaasfabriek in Heerenveen. Welke functies zijn er nog? Ik heb 2 kinderen om voor te zorgen (12 en 14 jaar) en wil graag een parttime baan. Ben net in het bezit van een een diploma Pedagogisch medewerker.

 4. Rigtje Feenstra zegt:

  Geweldig dat er zo’n grote kaasmakerij in Friesland komt. Heel erg graag zou ik hier gaan werken. Het is dicht bij huis en kan het dus op de fiets doen. Ik ben momenteel interrieurverzorgster. Wij(onze ouders) hadden een kruidenierswinkel waar ik altijd heb gewerkt en later in supermarkten. Ik kan heel goed met klanten omgaan en ik ben erg goed in de schoonmaak. Hopenlijk kan ik bij uw bedrijf iets gaan betekenen.

  Met vriendelijke groeten,

  Rigtje Feenstra – de Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *