'Food heeft geen gezicht'

18 februari 2010

WOERDEN - 'Een van de redenen voor het tekort aan levensmiddelentechnologen is het feit dat food geen gezicht heeft. Mensen denken er niet aan dat ze in de voedingsmiddelenindustrie kunnen werken.'

Dat zegt Annemieke van Ginkel, directeur van werving- en selectiebureau Nutri-Akt, in een interview met Eisma Voedingsmiddelenindustrie. Zij is het dan ook eens met de conclusie uit de Human Capital Road Map uit 2007 die stelt dat het imago van de voedingsmiddelenindustrie niet goed is.

Het onderzoek stelde ook dat jongeren denken dat de industrie geen carrièreperspectief heeft. 'Er is wél perspectief’, reageert Van Ginkel. ‘We moeten als branche mensen wijzen op de mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen.'

Veel veranderd
Van Ginkel zegt in het interview verder, dat in de twintig jaar dat Nutri-Akt actief is, de arbeidsmarkt van de voedingsmiddelenindustrie behoorlijk is veranderd.

Zij geeft verder aan dat het scenario dat alle productie naar het buitenland zou worden overgeheveld, niet is uitgekomen.

Lees het complete interview met Annemieke van Ginkel en Judith Rosenboom van Nutri-Akt in het vakblad Eisma Voedingsmiddelenindustrie dat 19 februari uitkomt.

Inhoud EVMI nummer 1

Lees ook:
Bedrijfsschool food-industrie van start (26 oktober 2009)

Ambassador Program koppelt talent aan bedrijven (1 mei 2009)

Vraag naar buitenlands talent groeit (16 april 2009)

Tussendoortje: Voedingswatte? (7 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over personeel

Alle berichten over Nutri-Akt

Altijd op de hoogte blijven?