CHICAGO - Bijna één op de drie Amerikanen wil minder gluten of helemaal geen gluten eten. Dat blijkt uit een rapport van marktonderzoeksbureau NPD.
Onderzoeker Harry Balzer stelt dat gezonde voeding eerder betekende dat consumenten bewust keken naar de hoeveelheden vet, cholesterol, suiker en zout in hun eetpatroon. Dat geldt voor veel mensen nog steeds, maar is geen groeiende bron van zorg, meent hij. "Vandaag de dag wil een toenemend aantal mensen gluten uit het dieet weren. Die groep consumenten maakt bijna 30 procent van de volwassen bevolking uit en dat aandeel stijgt. Dat is hét gezondheidsvraagstuk van deze tijd."
Waarom zo'n grote groep consumenten gluten wil mijden, is niet duidelijk. Het aandeel mensen met glutenintolerantie is namelijk veel kleiner.
Lees ook:
- NCV wil glutenvragen beantwoorden in opdracht fabrikanten (6 februari 2013)
- Kleine verpakking? ‘Bevat gluten’ is genoeg (5 februari 2013)
- NCV start voorlichtingscampagne Goed Glutenvrij (3 december 2012)
- Kijk in ons nieuwsoverzicht voor: