E. coli in broodjes döner kebab

29 oktober 2012

DEN HAAG - Meer dan de helft van de broodjes döner kebab bevat E- coli bacteriën. Dat blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond onder 49 broodjes döner, gekocht in Groningen, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Breda.

De Consumentenbond trof geen Salmonella of Campylobacter aan, maar wel E. coli. Mensen met een verminderde weerstand zoals ouderen kunnen daar ziek van worden.

De aanwezigheid van E- coli, of zoals de Consumentenbond het noemt de 'poepbacterie', duidt op slechte hygiëne. De bacterie is afkomstig uit de darmen van mensen of dieren. De Consumentenbond adviseert mensen met een verminderde weerstand, 65-plussers en zwangeren geen broodje döner kebab meer te eten.

Hygiëne-inspecties

De Consumentenbond vindt dat consumenten het recht hebben om te weten welke horecagelegenheden hygiënisch werken. De NVWA gaat hygiëne-inspecties binnenkort openbaar maken, maar de Consumentenbond meent dat die gegevens onbetrouwbaar dreigen te worden, omdat restaurants zelf vragenlijsten mogen invullen over de hygiëne in hun zaak.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?