Belgen ontrafelen de biofilm

biofilm-bacterie

Een sluipmoordenaar, zo wordt de biofilm met recht genoemd. Deze bacteriepakketjes hechten zich aan oppervlakken in de productielijn, zijn moeilijk op te sporen en kunnen een gangbaar reinigingsproces weerstaan. Het Belgische Instituut voor Landbouw- Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en KU Leuven brengen de risico’s in kaart en zoeken naa...
Lees ook
Goede voedselveiligheid en dierenwelzijn in Nederlandse slachthuizen

Goede voedselveiligheid en dierenwelzijn in Nederlandse slachthuizen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft deze week de naleefmonitor gepubliceerd voor de eerste helft van 2018. Hierin staat beschreven dat de 23 grote Nederlandse roodvleesslachthuizen zich goed houden aan de regels voor voedselveiligheid en dierenwelzijn. De roodvleesslachthuizen slachten en verwerken dieren en vlees van varkens,...

Nederlandse slachterij is bron salmonella-uitbraak

Nederlandse slachterij is bron salmonella-uitbraak

Een Nederlandse slachterij heeft mogelijk vijf maanden lang met Salmonella besmet varkensvlees op de markt gebracht. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) startte een onderzoek nadat afgelopen zomer meer patiënten met de bacterie Salmonella Goldcoast werden gemeld dan gewoonlijk. De NVWA wist de besmetting via logistieke lijnen en...

Recall op Nederlands vlees in België vanwege salmonella

Recall op Nederlands vlees in België vanwege salmonella

Het Belgische voedselagentschap FAVV waarschuwt voor vleesproducten die gemaakt zijn met vanuit Nederland geleverd vers vlees. Twee vleesverwerkende bedrijven zijn geblokkeerd en consumenten worden opgeroepen gekochte producten terug te brengen. Er is geen sprake van ziektegevallen. Cécille Janssen - Foodlog Via het Europese waarschuwingssysteem RASFF-systeem...