Artikelen
Rubriek De Toekomst | De kunst van het prutsen

Rubriek De Toekomst | De kunst van het prutsen

Mijn naam is Merel Rijnen, voedingsmiddelen­technoloog en eigenaar van Food Dynamics. Al van jongs af aan lag mijn interesse bij scheikunde, natuurkunde en biologie.

Elektriciteit of waterstof

Elektriciteit of waterstof

Dit voorjaar organiseerde het Bakery Sweets Center een webinar over ovens en energie. Met als centrale vraag: hoe kun je de bakkerij verduurzamen en welke vorm van energie ligt het meest voor de hand om tot een aardgasloze toekomst te komen: elektriciteit of waterstof?

Bacteriële opsporing verzocht

Bacteriële opsporing verzocht

Een metaaldetector, maar dan voor bacteriën in voedingsmiddelen die nog van de productieband moeten rollen. Zo’n technologie geeft de voedselveiligheid een flinke boost.

Het verhaal achter grondstoffen

Het verhaal achter grondstoffen

Welke trends tekenen zich af in de grondstoffensector en hoe spelen leveranciers daarop in? Hoe gaan ze om met het vernieuwde Warenwetbesluit en wat betekent corona voor hen? Bakkers in Bedrijf vroeg het aan vijf leveranciers van bakkerijgrondstoffen: Bakels, Yme Kuiper, Royal Steensma, Royal Koopmans en Sonneveld. “Voedsel is veiliger dan ooit, maar...

Intelligentie optimaal benutten

Intelligentie optimaal benutten

Alle instrumenten zijn vandaag de dag wel op de een of andere manier ‘smart’ te noemen. Daar kun je heel veel mee. Maar doe je dat ook? Nouryon Functional Chemicals in Herkenbosch gebruikt al sinds 2007 ‘smart’ instrumentatie op basis van HART-technologie. Maar de mogelijkheden van de intelligentie werden voorheen niet volledig benut.

Lineaire eenheden voor de voedingsmiddelenindustrie

Lineaire eenheden voor de voedingsmiddelenindustrie

De voedingsmiddelenindustrie en farmacie stellen hoge eisen aan het ontwerp van de machines die hun grondstoffen verwerken. Almotion in Elst heeft speciaal voor deze markt roestvaststalen lineaire aandrijvingen ontwikkeld. Ook vanuit andere sectoren is er belangstelling.

Verzekeren van bedrijfsrisico’s wordt steeds lastiger

Verzekeren van bedrijfsrisico’s wordt steeds lastiger

De verzekerbaarheid van bedrijfsrisico’s in de voedingsmiddelenindustrie staat onder druk. Dat heeft onder meer te maken met schades in de voedingsmiddelen-industrie, klimaatschades, een slecht investeringsklimaat en consolidatie in de verzekeringsmarkt. Het wordt steeds moeilijker om brand- en bedrijfsrisico’s te verzekeren.

Eikenprocessierupssaus tegen verspilling

Eikenprocessierupssaus tegen verspilling

Eikenprocessierupssaus smaakt een beetje als vissaus. Dat ontdekte Emile Corre, kunstenaar en fruitslager van de rozebunker.nl.

Suikertaks als oplossing?

Suikertaks als oplossing?

Eind 2018 presenteerde de overheid het Nationaal Preventieakkoord (NPA): een serie doelstellingen om de Nederlandse bevolking gezonder te laten leven. Anno 2021 zijn er slechts dertien van de 39 gestelde doelen in het NPA gehaald op, concludeerde het RIVM in juli. We eten veelal nog te ongezond.

Belastingdienst geeft vijf tips voor btw-aangifte

Belastingdienst geeft vijf tips voor btw-aangifte

Zaterdag 31 juli is de deadline voor de btw-aangifte over tweede kwartaal. Alle ondernemers moeten aangifte doen. "Of je nu net een onderneming bent gestart, het afgelopen kwartaal geen omzet draaide of uitstel van belastingbetaling hebt. Doe altijd btw-aangifte." Om hierbij te helpen geeft de Belastingdienst vijf tips.

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 4 2021
Editie 4 2021

Met het thema Ingrediënten kun je alle kanten op. En dat maakt EVMI 4, die je hier online kunt lezen, een extra kleurrijke editie.

EVMI 4 online
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

iba 2021

24 oktober 2021 - 28 oktober 2021

Lees meer

Intrafood

27 oktober 2021 - 28 oktober 2021

Lees meer

Intrafood:21

27 oktober 2021 - 28 oktober 2021

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea