Edities
EVMI 8 2019

EVMI 8 2019

In dit themanummer over duurzaamheid besteden we aandacht aan enkele van de grote vraagstukken rondom dit onderwerp. Zo vragen we enkele Nederlandse bedrijven hoe ze hun productie CO2-neutraal kunnen krijgen, kijken we wat er commercieel mogelijk is voor het hergebruiken van plastic huisafval en vragen we Directeur Duurzaamheid Anniek Mauser van...

EVMI 7 2019

EVMI 7 2019

Een recente listeria-uitbraak laat goed zien dat lang niet ieder bedrijf hygiëne en voedselveiligheid goed onder controle heeft. Een scherpe focus en een goed doordacht schoonmaakproces is van groot belang. In dit themanummer over voedselveiligheid onderzoeken we het belang van een goed hygiënisch ontwerp van productieruimten en schoonmaakprocessen....

EVMI 6 2019

EVMI 6 2019

Logistiek, het thema van EVMI editie 6, is een ontzettend breed onderwerp. In 2019 draait logistiek niet meer alleen maar om efficiency, maar spelen andere kwesties als duurzaamheid en flexibiliteit ook een grote rol. Nieuwe technologieën zullen het bijvoorbeeld mogelijk maken om verslogistiek af te stemmen op de wensen van specifieke klanten,...

EVMI 5 2019

EVMI 5 2019

EVMI nummer 5 van 2019 heeft als thema ingrediënten. De ingrediënten waar op dit moment misschien wel het meest mee wordt geïnnoveerd zijn eiwitten. Plantaardige eiwitten zijn een hot topic, maar ook soja levert geen klimaatwalhalla op. Wetenschappers gaan inmiddels al een paar stappen verder; wat dacht je van dierloos melkeiwit of eiwit...

EVMI 4 2019

EVMI 4 2019

In EVMI 4 duiken we in het thema processing, met onder meer diepgravende artikelen over milde conserveringstechnieken en herformulering van bakkerijproducten. Ook lees je een uitgebreid interview met FNLI-directeur Marian Geluk, over innovatie, ervaringen in het buitenland en de rol van de branchevereniging bij maatschappelijke kwesties. In...

EVMI 3 2019

EVMI 3 2019

EVMI 3 staat in het teken van carrière en arbeidsmarkt. Natuurlijk buigen we ons over de tekorten op de arbeidsmarkt en bespreken we de perspectieven voor start-ups in de voedselindustrie. Maar we houden het vooral positief. Zo bezoeken we een van de beste werkplekken in de foodsector en spreken we met de zakenvrouw van het jaar....

EVMI 2 2019

EVMI 2 2019

De nieuwe EVMI staat in het teken van plastic verpakkingen. In februari sloten zo’n zeventig bedrijven met staatssecretaris Van Veldhoven het zogenoemde Plastic Pact. Om de milieubelasting van plastic verpakkingen te beperken, worden ambitieuze recyclingdoelen gesteld voor 2025. Zijn die doelen wel haalbaar? En hoe zit het met bioplastics? In...

EVMI 1 2019

EVMI 1 2019

EVMI bestaat 20 jaar, en dat vieren we met vernieuwing op alle fronten. Het magazine heeft een volledig nieuwe vormgeving gekregen, heeft een nieuwe indeling in verschillende katernen en bevat een aantal nieuwe rubrieken. In deze uitgave spreken we onder meer met de nieuwe, en piepjonge, directeur van AB Inbev Nederland, gaan we op bezoek in de...

EVMI 2 2018

EVMI 2 2018

Lekkerder, natuurlijker, glanzender, eerlijker, gezonder, duurzamer; de voedingsmiddelenindustrie staat nooit stil. Of het nu gaat om actieve ingrediënten voor medische voeding en voedings-supplementen, landbouw zonder chemie of 3D-metaalprinten; de voedingsmiddelenbranche zoekt constant mogelijkheden om (de productie van) onze voeding te verbeteren....

EVMI 1 2018

EVMI 1 2018

Of je nou publieksbladen, nieuwssites of vakbladen leest, over de trends in food zijn de meeste voorspellers het wel eens. Autarkie, lokaal, seizoensgebonden en natuurlijk (inclusief de bijbehorende discussie wat dat nu precies is), (nog) minder vlees, suiker met mate. Zeewier blijft, algen komen. Kweekvlees verschijnt, ambachtelijk vlees herovert zijn...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 - 2019

EVMI 8 heeft het thema duurzaamheid. In deze editie vragen we enkele Nederlandse bedrijven hoe ze hun productie CO2-neutraal proberen te krijgen, en vragen we Directeur Duurzaamheid Anniek Mauser van Unilever hoe een duurzaamheidsmanager in een organisatie moet staan om voldoende impact te kunnen hebben.

Bekijk de inhoud
Evenementen

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Nijmegen

23 januari 2020

Lees meer

Voedselveiligheid en commercieel voordeel: het kan!

23 januari 2020

Lees meer

Kenniscafé VIA FIA

28 januari 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea