Edities
EVMI 1 2020

EVMI 1 2020

In dit themanummer over digitalisering lees je wat o.a. smart industry en kunstmatige intelligentie kunnen betekenen in het productieproces. Ook nemen we een kijkje in het nieuwe R&D-centrum van Unilever, midden op de universiteitscampus in Wageningen. En verder: Digitalisering in het MKB Internet of Things, big data, kunstmatige intelligentie,...

EVMI 8 2019

EVMI 8 2019

In dit themanummer over duurzaamheid besteden we aandacht aan enkele van de grote vraagstukken rondom dit onderwerp. Zo vragen we enkele Nederlandse bedrijven hoe ze hun productie CO2-neutraal kunnen krijgen, kijken we wat er commercieel mogelijk is voor het hergebruiken van plastic huisafval en vragen we Directeur Duurzaamheid Anniek Mauser van...

EVMI 7 2019

EVMI 7 2019

Een recente listeria-uitbraak laat goed zien dat lang niet ieder bedrijf hygiëne en voedselveiligheid goed onder controle heeft. Een scherpe focus en een goed doordacht schoonmaakproces is van groot belang. In dit themanummer over voedselveiligheid onderzoeken we het belang van een goed hygiënisch ontwerp van productieruimten en schoonmaakprocessen....

EVMI 6 2019

EVMI 6 2019

Logistiek, het thema van EVMI editie 6, is een ontzettend breed onderwerp. In 2019 draait logistiek niet meer alleen maar om efficiency, maar spelen andere kwesties als duurzaamheid en flexibiliteit ook een grote rol. Nieuwe technologieën zullen het bijvoorbeeld mogelijk maken om verslogistiek af te stemmen op de wensen van specifieke klanten,...

EVMI 5 2019

EVMI 5 2019

EVMI nummer 5 van 2019 heeft als thema ingrediënten. De ingrediënten waar op dit moment misschien wel het meest mee wordt geïnnoveerd zijn eiwitten. Plantaardige eiwitten zijn een hot topic, maar ook soja levert geen klimaatwalhalla op. Wetenschappers gaan inmiddels al een paar stappen verder; wat dacht je van dierloos melkeiwit of eiwit...

EVMI 4 2019

EVMI 4 2019

In EVMI 4 duiken we in het thema processing, met onder meer diepgravende artikelen over milde conserveringstechnieken en herformulering van bakkerijproducten. Ook lees je een uitgebreid interview met FNLI-directeur Marian Geluk, over innovatie, ervaringen in het buitenland en de rol van de branchevereniging bij maatschappelijke kwesties. In...

EVMI 3 2019

EVMI 3 2019

EVMI 3 staat in het teken van carrière en arbeidsmarkt. Natuurlijk buigen we ons over de tekorten op de arbeidsmarkt en bespreken we de perspectieven voor start-ups in de voedselindustrie. Maar we houden het vooral positief. Zo bezoeken we een van de beste werkplekken in de foodsector en spreken we met de zakenvrouw van het jaar....

EVMI 2 2019

EVMI 2 2019

De nieuwe EVMI staat in het teken van plastic verpakkingen. In februari sloten zo’n zeventig bedrijven met staatssecretaris Van Veldhoven het zogenoemde Plastic Pact. Om de milieubelasting van plastic verpakkingen te beperken, worden ambitieuze recyclingdoelen gesteld voor 2025. Zijn die doelen wel haalbaar? En hoe zit het met bioplastics? In...

EVMI 1 2019

EVMI 1 2019

EVMI bestaat 20 jaar, en dat vieren we met vernieuwing op alle fronten. Het magazine heeft een volledig nieuwe vormgeving gekregen, heeft een nieuwe indeling in verschillende katernen en bevat een aantal nieuwe rubrieken. In deze uitgave spreken we onder meer met de nieuwe, en piepjonge, directeur van AB Inbev Nederland, gaan we op bezoek in de...

EVMI 5 2018

EVMI 5 2018

Op het moment lijkt het even of het over vrijwel niets anders gaat in de voedingsmiddelenindustrie: minder suiker. Het Ingredients For Food Network organiseerde een masterclass voor haar leden en liet onder meer Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven vertellen hoe hij zijn werk doet met minder suiker. Ook Peijnenburg en Kraft...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 - 2019

In EVMI 1 2020 lees je wat o.a. smart industry en kunstmatige intelligentie kunnen betekenen in het productieproces. Ook nemen we een kijkje in het nieuwe R&D-centrum van Unilever, midden op de universiteitscampus in Wageningen.

Bekijk de inhoud
Evenementen

Cursus Voedselveiligheid en Houdbaarheid

11 februari 2020

Lees meer

Cursus Productontwikkeling en Ingredienten

13 februari 2020

Lees meer

Masterclass Plant Based Food

2 maart 2020 - 3 maart 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea