Nieuws
Prijsverschil tussen gangbaar en biologisch wordt kleiner

Prijsverschil tussen gangbaar en biologisch wordt kleiner

Vijf jaar geleden waren biologische producten gemiddeld twee keer zo duur als niet-biologische varianten, aldus de consumentenbond. Dat verschil wordt steeds kleiner, blijkt uit een prijspeiling. De Consumentenbond bekeek 115 biologische producten bij 13 supermarkten en 4 biowinkels. Bij de supermarkten zijn biologische levensmiddelen nog steeds flink...

Corbion stapt Braziliaanse bakkerijsector in met overname

Corbion stapt Braziliaanse bakkerijsector in met overname

Ingrediëntenconcern Corbion neemt het Braziliaanse Granotec do Brazil over, met het oog op verdere groei van voedingsingrediënten in Latijns-Amerika. Granotec do Brazil is een vooraanstaande leverancier in Brazilië en levert functionele mixen voor de bakkerijsector. Corbion betaalt voor de overname $45 miljoen. Corbion zegt met de acquisitie...

Onverpakte groente en fruit in het schap van Albert Heijn

Onverpakte groente en fruit in het schap van Albert Heijn

Vanaf komende week liggen diverse agf-producten zonder plastic verpakking in de schappen bij Albert Heijn. De supermarktketen doet een test van vijf weken om te zien wat er gebeurt met de kwaliteit en houdbaarheid van de producten. Albert Heijn maakt in ruim 100 winkels al gebruik van de ‘dry misting’ techniek: een verneveling waardoor groente...

Europese dokters willen voedingswaarde-labels op alcohol

Europese dokters willen voedingswaarde-labels op alcohol

Op etiketten van alcoholische dranken moet komen te staan wat de ingrediënten zijn en wat de voedingswaarde is van de drank. Dat vindt de Europese organisatie voor artsen, CPME. Het Comité Permanent des Médecins Européens (CPME) doet een oproep aan de Europese Unie om voor alcoholische dranken dezelfde regels te stellen als...

Hygiënespecial 2019

Hygiënespecial 2019

Binnenkort komt EVMI weer met een gloednieuwe Hygiënespecial. Daarin leest u over voorschriften, onderzoek en techniek op het gebied van hygiëne, maar ook over houdbaarheid, verontreiniging en allergenen. Bacteriën, allergenen, vocht, ongedierte, verboden stoffen en fysieke verontreinigingen; de voedselproducent moet overal rekening...

Carrefour introduceert zuivelblockchain

Carrefour introduceert zuivelblockchain

Vanaf deze maand verkoopt de Franse supermarktketen Carrefour blockchainmelk. Via een QR-code op het pak kan de consument informatie vinden over de oorsprong en verwerking van het product. De informatie die consumenten met hun smartphone kunnen oproepen is bijzonder gedetailleerd. Met naam en toenaam worden de boeren, verwerkers en distributeurs genoemd...

Foodvalley NL organiseert ontbijtsessie over eerlijke prijs van voeding

Foodvalley NL organiseert ontbijtsessie over eerlijke prijs van voeding

Op 17 april vindt in Wageningen een Foodvalley Breakfast Session plaats. Het onderwerp van deze ontbijtsessie is de echte en eerlijke prijs van voeding. De voedselprijzen in veel Westerse landen zijn relatief laag. Dat is fijn voor de consumenten, maar de lage prijzen zetten de productiekosten onder druk, wat weer gevolgen heeft voor eerlijke en duurzame...

Zweedse onderzoekster maakt bioplastic van fruitafval

Zweedse onderzoekster maakt bioplastic van fruitafval

De Zweedse onderzoekster Veronika Bátori heeft bioplastic vervaardigd uit appel- en sinaasappelafval. Zij hoopt dat er bedrijven aansluiten om het materiaal verder te ontwikkelen. Bátori maakte het bioplastic op twee manieren. Bij de eerste methode werd het fruitafval in een vloeistof omgezet en ingedroogd tot een dunnen folie. Dit folie...

Skal: bio-producten zijn te vertrouwen

Skal: bio-producten zijn te vertrouwen

Skal liet de betrouwbaarheid van verpakte biologische consumentenproducten testen. Uit de steekproef blijkt dat biologische producten ook echt biologisch geproduceerd zijn. Alleen de etikettering laat te wensen over. Voor dit onderzoek nam Skal 95 steekproeven van verschillende (online-)supermarkten. Zij beoordeelden de producten op hun oorsprong en...

Vier op de tien recalls gevolg van foutieve allergeneninformatie

Vier op de tien recalls gevolg van foutieve allergeneninformatie

Verkeerde allergeneninformatie en verwisseling van grondstoffen, halffabricaten of etiketten veroorzaakten in 2018 de meeste terugroepacties van voedingsmiddelen. Dat meldt adviesbureau Allergenen Consultancy. In totaal telde de organisatie in 2018 evenveel allergenenmeldingen als in 2017.  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 2 - 2019

evmi-cover-2-2019
De nieuwe EVMI staat in het teken van plastic verpakkingen. In februari sloten zo’n zeventig bedrijven met staatssecretaris Van Veldhoven het zogenoemde Plastic Pact. Om de milieubelasting van plastic verpakkingen te beperken, worden ambitieuze recyclingdoelen gesteld voor 2025. Zijn die doelen wel haalbaar? En hoe zit het met bioplastics?

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

ProVeg New Food Conference

21 maart 2019 - 22 maart 2019

Lees meer

Digital Food

09:00 - 18:00

Lees meer

Empack Den Bosch

3 april 2019 - 4 april 2019

Lees meer