Nieuws
Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.

Biermarkt niet terug op niveau pre-corona

Biermarkt niet terug op niveau pre-corona

De biermarkt is nog niet terug op het oude niveau. Hoewel de bierkoop in 2021 met 2,6 procent steeg ten opzichte van 2020, liggen de verkopen nog altijd 10,3 procent lager dan in 2019. Dat meldt Nederlandse Brouwers op de website.

Franse tuinders kiezen FreshSAFE innovatie van MULTIVAC

Franse tuinders kiezen FreshSAFE innovatie van MULTIVAC

Tuinders uit Bretagne zochten voor hun witte bonen: “Cocos de Paimpol” een betrouwbaar verpakkingsconcept. Het is een halfdroog product, dat na de oogst extreem snel verandert, maar wel lekker vers, smakelijk en lang houdbaar moest blijven. Het innovatieve FreshSAFE verpakkingsconcept van MULTIVAC was de oplossing voor deze delicate natuurlijke producten.

2021 was recordjaar voor Ierse voedingsmiddelenexport

2021 was recordjaar voor Ierse voedingsmiddelenexport

2021 was een goed jaar voor de Ierse voedingsmiddelenexport. Ondanks de coronapandemie en de beperkingen door Brexit steeg de export afgelopen jaar naar een recordbedrag van 13,5 miljard euro. Ierland exporteerde dagelijks bijna 37 miljoen euro aan voedingsmiddelen naar klanten in meer dan 180 landen.

Bavaria en Houben Worstbrood lanceren worstenbrood gemaakt met bierbostel

Bavaria en Houben Worstbrood lanceren worstenbrood gemaakt met bierbostel

Bierbrouwer Bavaria en de Brabantse worstenbroodbakker Houben Worstenbrood hebben de handen ineengeslagen. Op Blue Monday lanceren zij Bavaria worstenbrood. Worstenbrood gemaakt met bierbostel.

Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen wordt coöperatie

Maaltijdboxenbedrijf Boerschappen wordt coöperatie

Het maaltijdboxenbedrijf Boerschappen wordt een coöperatie van klanten, medewerkers, boeren en andere geïnteresseerden. Hiervoor zoekt het bedrijf duizenden nieuwe mede-eigenaren.

Chefkok ontwikkelt app voor mensen met smaakverlies

Chefkok ontwikkelt app voor mensen met smaakverlies

Chefkok Michael van ’t Hoff lanceert de app Smaakpupil, een methode voor mensen die last hebben van smaakverlies. Via deze app krijgen zij advies over het toevoegen van smaakmakers aan de maaltijd, die helpen bij verbetering van de smaakprikkels en eetlust.

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de Foodservice Award 2022 zijn bekend. Er zijn twintig genomineerden verspreid over negen categorieën. ’t Stoepje is genomineerd in de categorie Marktkramen, de Keurslager in de categorie Speciaalzaken.

Espera organiseert een live ronde tafel discussie

Espera organiseert een live ronde tafel discussie

Op 19 januari organiseert Espera een ronde tafel discussie. Deze wordt live uitgezonden vanuit Studio 47 in Duisburg, Duitsland. Espera is een fabrikant van geavanceerde weeg-, uitprijs- en etiketteersystemen. De machines van Espera worden gebruikt in de foodindustrie bij industriële verpakkers van verse levensmiddelen zoals vlees, kip, vis, kaas, maaltijden,...

CEO Makro Nederland vertrekt per 31 december 2021

CEO Makro Nederland vertrekt per 31 december 2021

Paul Peereboom heeft afscheid genomen van zijn functie als CEO bij Makro. Fraser Parker neemt zijn werkzaamheden voorlopig waar, totdat er een nieuwe CEO is gevonden.

EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 8 2021
Editie 8 2021

We gaan groen het jaar uit met EVMI 8. Duurzaamheid is altijd een belangrijk thema voor EVMI, maar in deze laatste editie van 2021 staat er een extra spotlight op.

EVMI 8 online
Verpakkingsspecial 2021
Verpakkingsspecial 2021

De Verpakkingsspecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

ESPERA TECH TALK 2022

19 januari 2022

Lees meer

Productie Proces Automatisering 2022

25 januari 2022 - 25 januari 2022

Lees meer

Matchmakingbijeenkomst microbioom

27 januari 2022 - 27 januari 2022

Lees meer
EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea