Nieuws
Week Zonder Vlees vliegend van start

Week Zonder Vlees vliegend van start

Op maandag 8 maart 2021 ging de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees van start. Bedrijven reageren massaal op de campagne, met nieuws over nieuwe producten, initiatieven en meer. We zetten er een aantal op een rijtje.

Hooghoudt maakt jenever van regenwater

Hooghoudt maakt jenever van regenwater

Jeneverproducent Hooghoudt heeft jenever gemaakt van regenwater. Donderdag 4 maart nam Wethouder Chakor van de gemeente Groningen de eerste fles in ontvangst. De regenwaterjenever is het resultaat van een Europees demonstratieproject voor het verduurzamen van de voedselproductie.

Start Nationale Week zonder Vlees

Start Nationale Week zonder Vlees

Vandaag, 8 maart, start de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Het doel van deze week die duurt tot en met 14 maart is om consumenten kennis te laten maken met vegetarisch eten.

Slagers en supermarkten verkopen meer vlees

Slagers en supermarkten verkopen meer vlees

In coronajaar 2020 verkochten slagers en supermarkten meer vlees. Volgens Wageningen University & Resources (WUR) ligt dit in de lijn der verwachtingen. De horeca was een groot deel van het jaar gesloten. Vaak kiezen mensen in een restaurant voor een gerecht met vlees. Nu dit niet mogelijk was, gebeurde dit thuis.

Plantaardige zuivel, en dan vooral die met haver, steeds populairder

Plantaardige zuivel, en dan vooral die met haver, steeds populairder

Zuivel op basis van plantaardige ingrediënten wint aan populariteit, met haver als grootste groeier in Nederland. Dat blijkt uit een insight van ABN Amro.

Groei Europese zeewiermarkt stimuleert teelt tussen windparken op Noordzee

Groei Europese zeewiermarkt stimuleert teelt tussen windparken op Noordzee

Europeanen gaan steeds meer zeewier eten. De toenemende vraag is een stimulans voor de Europese zeewierproductie. Deze is momenteel nog minimaal, het grootste deel van zeewier wordt geïmporteerd uit Azië. Maar in 2030 kan een kwart van de Europese zeewiermarkt afkomstig zijn van zeewier, gekweekt in de offshore windparken in de Noordzee.

Livekindly Collective breidt Raad van Bestuur uit

Livekindly Collective breidt Raad van Bestuur uit

Het plantaardige voedingsbedrijf Livekindly Collective heeft de Raad van Bestuur uitgebreid met zes nieuwe leden. Dit zijn Paul Polman, Suzy Amis Cameron, Barbara Kux, Shujun Li, Walter Robb en Gaby Sulzberger. Deze nieuwe leden beschikken allemaal over kennis op het gebied van duurzaamheid, voeding en de plantaardige markt.

Start-up Orbisk wint ton voor vondst tegen voedselverspilling

Start-up Orbisk wint ton voor vondst tegen voedselverspilling

Orbisk heeft E100.000 gewonnen tijdens de finale van de Postcode Lotteries Green Challenge. De Utrechtse start-up ontwikkelde een voedselafval-monitor om voedselverspilling te verminderen.

Happ vindt nieuwe CEO in Divya Gautam

Happ vindt nieuwe CEO in Divya Gautam

Per 1 maart 2021 is Divya Gautam de nieuwe CEO van Happ. Met de komst van Gautam werkt het consumentenplatform verder aan de vorm en internationale uitbreiding.

Forse winstdaling bij Friesland Campina door coronapandamie

Forse winstdaling bij Friesland Campina door coronapandamie

Zuivelgigant Friesland Campina boekte in 2020 € 79 miljoen winst, een daling van 71,6% ten opzichte van 2019. Belangrijke redenen voor deze cijfers zijn de coronapandemie en de kosten van een versnelde reorganisatie.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. btw

Profiteer nu
Editie 1 2021
Editie 1 2021

In de eerste EVMI van 2021 staat het thema Processing centraal. Een dezer dagen ploft het magazine op je deurmat. Liever online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Verpakkingsspecial 2020
Verpakkingsspecial 2020

De EVMI Verpakkingsspecial is weer uit, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees meer
Evenementen

iba.CONNECTING EXPERTS

15 maart 2021 - 17 maart 2021

Lees meer

Training VITAL allergenen web-based

18 maart 2021

Lees meer

Cursus allergenen management web-based

30 maart 2021

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea