Evenementen
Strike Two Summit

Strike Two Summit

De eerste editie van Strike Two Summit vindt plaats op 19 en 20 september in Amsterdam. Dit evenement brengt professionals uit agrifood en technologie bij elkaar om de agrifoodsector toekomstbestendig te maken. Het doel is door middel van technologie verduurzaming te versnellen.

Symposium: Hygiëne voor veilig voedsel en gezondheid

Symposium: Hygiëne voor veilig voedsel en gezondheid

Dit symposium gaat over reiniging- en desinfectieprocedures in de levensmiddelenindustrie. Effectieve reiniging- en desinfectieprocedures zijn essentieel voor het elimineren en beheersen van microbiologische risico's, zowel bij voedselproductie als in de gezondheidszorg. Tijdens dit symposium leert u over werkprotocollen voor hygiëne, nieuwe ontwikkelingen...

Informatiedag Bakkerij en Zoetwaren sector

Informatiedag Bakkerij en Zoetwaren sector

Dinsdag 1 oktober vindt de tweede editie van de Informatiedag Bakkerij en Zoetwarensector plaats. Het onderwerp van dit netwerk- en kennisevent is arbeidsveiligheid. Het event is speciaal voor de bakkerij en zoetwarensector. De middag wordt georganiseerd door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie...

Foodvalley Summit: The Protein Plan(et)

The international Foodvalley Summit The Protein Plan(et), on 17 October, has an exciting line-up of speakers, including Victor Friedberg (FoodShot Global), Ken Giller (Wageningen University & Research), Ruud Zanders (Kipster) and Anker Sørensen (KeyGene).

Jaarcongres Voedselveiligheid en -integriteit

JAARCONGRES VOEDSELVEILIGHEID EN -INTEGRITEIT: 100 JAAR WARENWET7 NOVEMBER 2019, DEN HAAG, 10.00 – 18.00 UUR Minister Bruno Bruins (VWS) opent de derde editie van het Jaarcongres Voedselveiligheid en -integriteit. Hij staat stil bij de betekenis van de Warenwet die dit jaar 100 jaar bestaat: vooruitgang door wettelijk geborgd vertrouwen. 1919-2019 en de toekomst van de rechtspraktijkVóór 1919 liep de consument nog het risico om met water aangelegde melk te kopen of meel met een handje zand. Toen de wet er eenmaal was, moest voedsel in het handelsverkeer aan duidelijke eisen...

Kennissessie: Industrie 4.0. Hoe geef je er handen en voeten aan?

  Industrie 4.0: je hoort en leest er meer en meer over. Maar wat houdt de term nu eigenlijk in? Is het slechts een hippe slogan? Krijgen we allemaal met Industrie 4.0 te maken? Gaat het echt om een vierde industriële revolutie? Hoever zijn de ontwikkelingen? Wij komen bij veel productiebedrijven (voornamelijk uit de voedingsindustrie) over de vloer en helpen deze bedrijven op hun productie te verbeteren door het toepassen van de juiste software. Ook merken wij dat veel bedrijven nog helemaal niet bezig zijn met ‘Industry 4.0’. Dit komt voornamelijk omdat het een...

HAS cursus: levensmiddelenchemie

Iedereen weet dat koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijke voedingsstoffen zijn. Maar wie kent de chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen? Wie met voedselproductie te maken heeft, moet weten hoe chemische processen een rol kunnen spelen en hoe je daar rekening mee kunt houden. Onderwerpen bij de cursus Levensmiddelenchemie: Koolhydraten, eiwitten, vetten, chemische reacties. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden en twee practica. De cursus is geschikt voor iedereen die betrokken is bij dan wel verantwoordelijk voor (de kwaliteit van) voedselproductie.  

AgriFoodTech 2019

AgriFoodTech organiseert op 11 en 12 december 2019 haar vierde editie in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Technologische innovaties bepalen de toekomst van Agri&Food. AgriFoodTech 2019 brengt technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand. Fabrikanten, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers, gebruikers uit de hele voedselketen tonen de allernieuwste innovaties. Diverse kennissessies bieden bezoekers actuele informatie. Op de beursvloer bieden diverse podia de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, van elkaar leren en tot nieuwe business komen. Er zijn...

More than Drinks Inspiration!

More than Drinks Inspiration!

Op zondag 2 en maandag 3 februari 2020 organiseert Alea Publishers, de nieuwe uitgever van drankenvakblad More than Drinks!, in samenwerking met Promotion Projects de eerste More than Drinks Inspiration!; een vakevenement voor alle professionals uit de drankenbranche.

HAS cursus: voedselveiligheid & houdbaarheid

Weinig onderwerpen liggen zo gevoelig als ons dagelijks eten. Voedselveiligheid is een hot topic en ligt altijd onder een vergrootglas. Alle reden dus om risico’s te minimaliseren. De houdbaarheid van voedingsmiddelen speelt daarbij een belangrijke rol. In de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid leer je alles over verantwoord omgaan met voedingsmiddelen. Onderwerpen bij deze cursus zijn: microbiologische houdbaarheid, toxicologie, reologie, verlengen van proces- en productfactoren en onderzoekstechnieken. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden en drie practica. Deze cursus is geschikt...

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 5 - 2019
EVMI 5 - 2019

EVMI nummer 5 van 2019 heeft als thema ingrediënten. De ingrediënten waar op dit moment misschien wel het meest mee wordt geïnnoveerd zijn eiwitten. Plantaardige eiwitten zijn een hot topic, maar ook soja levert geen klimaatwalhalla op. Wetenschappers gaan inmiddels al een paar stappen verder; wat dacht je van dierloos melkeiwit of eiwit met alleen lucht en water als grondstoffen? We duiken in de nieuwste innovaties op dit gebied.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen
Evenementen

HAS cursus: productontwikkeling & ingrediënten

13 februari 2020 - 11 augustus 2020

Lees meer

HAS cursus: kwaliteit in bedrijf

7 mei 2020 - 6 augustus 2020

Lees meer