Evenementen

HAS cursus: levensmiddelenchemie

Iedereen weet dat koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijke voedingsstoffen zijn. Maar wie kent de chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen? Wie met voedselproductie te maken heeft, moet weten hoe chemische processen een rol kunnen spelen en hoe je daar rekening mee kunt houden. Onderwerpen bij de cursus Levensmiddelenchemie: Koolhydraten, eiwitten, vetten, chemische reacties. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden en twee practica. De cursus is geschikt voor iedereen die betrokken is bij dan wel verantwoordelijk voor (de kwaliteit van) voedselproductie.  

AgriFoodTech 2019

AgriFoodTech organiseert op 11 en 12 december 2019 haar vierde editie in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Technologische innovaties bepalen de toekomst van Agri&Food. AgriFoodTech 2019 brengt technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand. Fabrikanten, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers, gebruikers uit de hele voedselketen tonen de allernieuwste innovaties. Diverse kennissessies bieden bezoekers actuele informatie. Op de beursvloer bieden diverse podia de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, van elkaar leren en tot nieuwe business komen. Er zijn...

HAS cursus: voedselveiligheid & houdbaarheid

Weinig onderwerpen liggen zo gevoelig als ons dagelijks eten. Voedselveiligheid is een hot topic en ligt altijd onder een vergrootglas. Alle reden dus om risico’s te minimaliseren. De houdbaarheid van voedingsmiddelen speelt daarbij een belangrijke rol. In de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid leer je alles over verantwoord omgaan met voedingsmiddelen. Onderwerpen bij deze cursus zijn: microbiologische houdbaarheid, toxicologie, reologie, verlengen van proces- en productfactoren en onderzoekstechnieken. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden en drie practica. Deze cursus is geschikt...

HAS cursus: productontwikkeling & ingredi├źnten

Onderzoek staat aan de basis van productontwikkeling van voedingsmiddelen. Kennis van onderzoeksmethoden, analysetechnieken en sensoriek zijn daarbij onmisbaar. De hoofdrol is weggelegd voor ingrediënten, bouwstenen met uiteenlopende functionaliteiten. Maak kennis met de wondere wereld van ingrediënten. De cursus bestaat uit 16 cursusavonden en vier practica. Deze cursus is geschikt voor foodprofessionals betrokken bij de productie en/of ontwikkeling van voedingsmiddelen.

Empack 2020, Utrecht

Empack is als verpakkingsvakbeurs uitgegroeid tot de grootste van de Benelux en vindt op 31 maart, 1 & 2 april 2020 plaats in Jaarbeurs Utrecht. De verpakkingsindustrie staat volop in bloei, daarom bezoeken de 9.000 professionals Empack graag om de laatste ontwikkelingen op het gebied van verpakkingstechnologie te ontdekken. Verpakkingsmanagers, inkopers, technisch managers en management/directie van grote A-merken en MKB komen naar Empack voor oplossingen om beter, sneller of duurzamer te verpakken. Zo’n 350 leveranciers in verpakkingsmachines en –materialen lanceren en presenteren...

HAS cursus: kwaliteit in bedrijf

Kwaliteitscontroles zijn noodzakelijk om de voedselveiligheid en kwaliteit van ons voedsel te garanderen. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je de kwaliteit meten én verbeteren? De onderwerpen bij deze cursus: controles, de kwaliteit van tussen –en eindproducten, opzet van een kwaliteitszorgsysteem, HACCP. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden.    Deze cursus is geschikt voor iedereen betrokken bij, dan wel verantwoordelijk voor voedsel(bereiding) in de dagelijkse praktijk.

More than Drinks Inspiration!

More than Drinks Inspiration!

Op zondag 2 en maandag 3 februari 2020 organiseert Alea Publishers, de nieuwe uitgever van drankenvakblad More than Drinks!, in samenwerking met Promotion Projects de eerste More than Drinks Inspiration!; een vakevenement voor alle professionals uit de drankenbranche.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 7 - 2019

In EVMI 7 met het thema voedselveiligheid onderzoeken we het belang van een goed hygiënisch ontwerp van productieruimten en schoonmaakprocessen. Maar we bekijken ook nieuwe technologieën die nu of in de toekomst de hygiëne zouden kunnen bevorderen.

Bekijk de inhoud
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea