Evenementen

Voedselveiligheid en commercieel voordeel: het kan!

In 2019 is wederom duidelijk geworden dat het niet voldoen aan de juiste voedselveiligheidscriteria kan leiden tot extra hoge kosten of, in het ergste geval, sluiting van je onderneming.

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Nijmegen

Steeds meer afnemers vragen om een VITAL onderbouwing. Tijdens deze verdiepingscursus wordt het VITAL Program toegelicht. Aan de hand van opdrachten en (eigen) praktijkvoorbeelden worden berekeningen uitgevoerd met twee rekentools; de calculator van Allergenen Consultancy en VITAL Online.

Kenniscafé VIA FIA

Kenniscafé VIA FIA

Het eerste kenniscafé VIA FIA vindt plaats op dinsdag 28 januari. De gastspreker is Iris de Vries, huisarts met een missie en vicevoorzitter van de Vereniging Arts en Leefstijl. Het onderwerp is voeding en gezondheid. Belangstellenden kunnen zich nog steeds aanmelden voor deze middag.

Save the date: HAS Food Experience 2020

Save the date: HAS Food Experience 2020

Op dinsdag 4 februari 2020 opent HAS Hogeschool voor de 12e keer haar deuren voor de HAS Food Experience.

Training VITAL risicobeoordeling allergenen Kasterlee, België

Steeds meer afnemers vragen om een VITAL onderbouwing. Tijdens deze verdiepingscursus wordt het VITAL Program toegelicht. Aan de hand van opdrachten en (eigen) praktijkvoorbeelden worden berekeningen uitgevoerd met twee rekentools; de calculator van Allergenen Consultancy en VITAL Online.

Cursus Voedselveiligheid en Houdbaarheid

Weinig onderwerpen liggen zo gevoelig als ons dagelijks eten. Voedselveiligheid ligt altijd onder een vergrootglas. Alle reden dus om risico’s te minimaliseren. De houdbaarheid van voedingsmiddelen speelt daarbij een belangrijke rol. In de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid leer je alles over verantwoord omgaan met voedingsmiddelen.  De cursus bestaat uit 8 cursusavonden met hierin ook 4 practica.

HAS cursus: voedselveiligheid & houdbaarheid

Weinig onderwerpen liggen zo gevoelig als ons dagelijks eten. Voedselveiligheid is een hot topic en ligt altijd onder een vergrootglas. Alle reden dus om risico’s te minimaliseren. De houdbaarheid van voedingsmiddelen speelt daarbij een belangrijke rol. In de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid leer je alles over verantwoord omgaan met voedingsmiddelen. Onderwerpen bij deze cursus zijn: microbiologische houdbaarheid, toxicologie, reologie, verlengen van proces- en productfactoren en onderzoekstechnieken. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden en drie practica. Deze cursus is geschikt...

Cursus Productontwikkeling en Ingredienten

Onderzoek staat aan de basis van productontwikkeling van voedingsmiddelen. Kennis op het gebied van onderzoeksmethoden, analysetechnieken en sensoriek zijn daarbij onmisbaar. De hoofdrol is weggelegd voor ingrediënten, bouwstenen met uiteenlopende functionaliteiten. Maak in de cursus kennis met de wondere wereld van ingrediënten! De cursus bestaat uit 16 cursusavonden.

HAS cursus: productontwikkeling & ingrediënten

Onderzoek staat aan de basis van productontwikkeling van voedingsmiddelen. Kennis van onderzoeksmethoden, analysetechnieken en sensoriek zijn daarbij onmisbaar. De hoofdrol is weggelegd voor ingrediënten, bouwstenen met uiteenlopende functionaliteiten. Maak kennis met de wondere wereld van ingrediënten. De cursus bestaat uit 16 cursusavonden en vier practica. Deze cursus is geschikt voor foodprofessionals betrokken bij de productie en/of ontwikkeling van voedingsmiddelen.

Chocoa 2020

Chocoa 2020

De Beurs van Berlage staat van 19 tot en met 23 februari 2020 in het teken van duurzame chocola. De hele keten, van cacaoboon tot chocolade, presenteert zich tijdens Chocoa 2020, het grootste chocoladefestival van Nederland.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI
EVMI

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 49,99 ex. BTW 

Profiteer nu
Editie 8 - 2019

EVMI 8 heeft het thema duurzaamheid. In deze editie vragen we enkele Nederlandse bedrijven hoe ze hun productie CO2-neutraal proberen te krijgen, en vragen we Directeur Duurzaamheid Anniek Mauser van Unilever hoe een duurzaamheidsmanager in een organisatie moet staan om voldoende impact te kunnen hebben.

Bekijk de inhoud
Evenementen

Online Course Principles of Sensory Science

2 maart 2020 - 31 mei 2020

Lees meer

Cursus Kennismaking met Productieprocessen

3 maart 2020

Lees meer

Cursus Kennismaking met Productieprocessen

3 maart 2020

Lees meer
Evmi op Social

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea