Evenementen

AgriFoodTop Symposium 2019: Innoveren in een goed klimaat

Over 11 jaar moet de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 49% zijn gedaald. De overheid ontwikkelt samen met de industrie verschillende beleidsplannen om dat te halen. Wat heeft dit voor consequenties voor de agrifoodsector? Worden we beperkt in onze mogelijkheden of biedt dit juist kansen Tijdens het AgriFoodTop Symposium (5 juni, Amersfoort) ontmoet u beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers en wordt u bijgepraat over de klimaatafspraken tussen overheid en industrie en de knelpunten en kansen van het nieuwe klimaatbeleid. Daarnaast worden de nieuwe innovatieprogramma’s van de...

HAS cursus: levensmiddelen biologie

Micro-organismen: bad-guys en good-guys. Micro-organismen zijn nuttig bij de productie en houdbaarheid van voedsel, maar zorgen ook voor bederf. Kennis over micro-organismen is een waardevol hulpmiddel bij het verantwoord omgaan met voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe producten kwetsbaar zijn voor bepaalde micro-organismen, hoe je microbiologische kwaliteitscontroles uitvoert en hoe je het kiemgetal kunt vaststellen. De cursus bestaat uit  8 cursusavonden en drie practica. Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil begrijpen hoe processen van bederf ontstaan. Je leert wat de rol...

Opleding QESH/KAM/QA manager

Er zijn veel factoren die voor heel veel stress kunnen zorgen op een QESH afdeling zoals: Druk vanuit de directie om een geblokkeerde partij uit te kunnen leveren Onaangekondigde audits van leveranciers, schemahouders of de overheid Snel veranderende regelgeving Afdeling verkoop die volgende week een nieuw product wil lanceren terwijl de etiketten nog niet gedrukt zijn. Allemaal herkenbare situaties die ervoor kunnen zorgen dat de spanning op de afdeling tot het kookpunt kan stijgen. Om je staande te kunnen houden als QESH/KAM manager in de voedingsmiddelenindustrie moet je stevig in je schoenen...

HAS cursus: food & business marketing

Hoe maak je van een nieuw voedingsmiddel een sterk merk? Hoe ontwikkel je een missie, visie en strategie? Wat voor eisen stelt dat aan de inkoop en verkoop? De cursus Food & Business Marketing biedt een stoomcursus marketing in de voedingsmiddelenindustrie. Aan de hand van voorbeelden binnen de Food-business, krijg je een grondige basis over met name inkoop, verkoop en strategische marketing. Hands-on en praktijkgericht. Onderwerpen bij deze cursus: Marketing, consumentengedrag herkennen, marktonderzoek, ontwikkelen van strategische visie voor voedingsproducten en e-business. De cursus...

Opleiding voedingsmiddelentechnologie

Deze opleiding richt zich op personen die in de voedingsmiddelenindustrie werken of willen gaan werken. Hiertoe behoren o.a. QA-/QC-medewerkers, productiemedewerkers van diverse niveaus zoals operators, leidinggevenden. Daarnaast behoren ook herintreders, productontwikkelaars en mensen die zich willen laten omscholen tot de doelgroep. Waarom is het ene product een succes en wordt een ander product na korte tijd weer uit het assortiment genomen? Welke invloed hebben de verschillende zintuigen op de sensorische beleving van een product door consument? Tijdens de 15 daagse opleiding Praktijktoepassingen...

HAS cursus: levensmiddelenchemie

Iedereen weet dat koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijke voedingsstoffen zijn. Maar wie kent de chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen? Wie met voedselproductie te maken heeft, moet weten hoe chemische processen een rol kunnen spelen en hoe je daar rekening mee kunt houden. Onderwerpen bij de cursus Levensmiddelenchemie: Koolhydraten, eiwitten, vetten, chemische reacties. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden en twee practica. De cursus is geschikt voor iedereen die betrokken is bij dan wel verantwoordelijk voor (de kwaliteit van) voedselproductie.  

HAS cursus: voedselveiligheid & houdbaarheid

Weinig onderwerpen liggen zo gevoelig als ons dagelijks eten. Voedselveiligheid is een hot topic en ligt altijd onder een vergrootglas. Alle reden dus om risico’s te minimaliseren. De houdbaarheid van voedingsmiddelen speelt daarbij een belangrijke rol. In de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid leer je alles over verantwoord omgaan met voedingsmiddelen. Onderwerpen bij deze cursus zijn: microbiologische houdbaarheid, toxicologie, reologie, verlengen van proces- en productfactoren en onderzoekstechnieken. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden en drie practica. Deze cursus is geschikt...

HAS cursus: productontwikkeling & ingredi├źnten

Onderzoek staat aan de basis van productontwikkeling van voedingsmiddelen. Kennis van onderzoeksmethoden, analysetechnieken en sensoriek zijn daarbij onmisbaar. De hoofdrol is weggelegd voor ingrediënten, bouwstenen met uiteenlopende functionaliteiten. Maak kennis met de wondere wereld van ingrediënten. De cursus bestaat uit 16 cursusavonden en vier practica. Deze cursus is geschikt voor foodprofessionals betrokken bij de productie en/of ontwikkeling van voedingsmiddelen.

HAS cursus: kwaliteit in bedrijf

Kwaliteitscontroles zijn noodzakelijk om de voedselveiligheid en kwaliteit van ons voedsel te garanderen. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je de kwaliteit meten én verbeteren? De onderwerpen bij deze cursus: controles, de kwaliteit van tussen –en eindproducten, opzet van een kwaliteitszorgsysteem, HACCP. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden.    Deze cursus is geschikt voor iedereen betrokken bij, dan wel verantwoordelijk voor voedsel(bereiding) in de dagelijkse praktijk.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 3 - 2019

evmi3-cover-klein
EVMI 3 staat in het teken van carrière en arbeidsmarkt. Natuurlijk buigen we ons over de tekorten op de arbeidsmarkt en bespreken we de perspectieven voor start-ups in de voedselindustrie. Maar we houden het vooral positief. Zo bezoeken we een van de beste werkplekken in de foodsector en spreken we met de zakenvrouw van het jaar.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen