Evenementen

HAS cursus: levensmiddelen biologie

Micro-organismen: bad-guys en good-guys. Micro-organismen zijn nuttig bij de productie en houdbaarheid van voedsel, maar zorgen ook voor bederf. Kennis over micro-organismen is een waardevol hulpmiddel bij het verantwoord omgaan met voedingsmiddelen. In deze cursus leer je hoe producten kwetsbaar zijn voor bepaalde micro-organismen, hoe je microbiologische kwaliteitscontroles uitvoert en hoe je het kiemgetal kunt vaststellen. De cursus bestaat uit  8 cursusavonden en drie practica. Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil begrijpen hoe processen van bederf ontstaan. Je leert wat de rol...

Opleding QESH/KAM/QA manager

Er zijn veel factoren die voor heel veel stress kunnen zorgen op een QESH afdeling zoals: Druk vanuit de directie om een geblokkeerde partij uit te kunnen leveren Onaangekondigde audits van leveranciers, schemahouders of de overheid Snel veranderende regelgeving Afdeling verkoop die volgende week een nieuw product wil lanceren terwijl de etiketten nog niet gedrukt zijn. Allemaal herkenbare situaties die ervoor kunnen zorgen dat de spanning op de afdeling tot het kookpunt kan stijgen. Om je staande te kunnen houden als QESH/KAM manager in de voedingsmiddelenindustrie moet je stevig in je schoenen...

HAS cursus: food & business marketing

Hoe maak je van een nieuw voedingsmiddel een sterk merk? Hoe ontwikkel je een missie, visie en strategie? Wat voor eisen stelt dat aan de inkoop en verkoop? De cursus Food & Business Marketing biedt een stoomcursus marketing in de voedingsmiddelenindustrie. Aan de hand van voorbeelden binnen de Food-business, krijg je een grondige basis over met name inkoop, verkoop en strategische marketing. Hands-on en praktijkgericht. Onderwerpen bij deze cursus: Marketing, consumentengedrag herkennen, marktonderzoek, ontwikkelen van strategische visie voor voedingsproducten en e-business. De cursus...

Opleiding voedingsmiddelentechnologie

Deze opleiding richt zich op personen die in de voedingsmiddelenindustrie werken of willen gaan werken. Hiertoe behoren o.a. QA-/QC-medewerkers, productiemedewerkers van diverse niveaus zoals operators, leidinggevenden. Daarnaast behoren ook herintreders, productontwikkelaars en mensen die zich willen laten omscholen tot de doelgroep. Waarom is het ene product een succes en wordt een ander product na korte tijd weer uit het assortiment genomen? Welke invloed hebben de verschillende zintuigen op de sensorische beleving van een product door consument? Tijdens de 15 daagse opleiding Praktijktoepassingen...

HAS cursus: levensmiddelenchemie

Iedereen weet dat koolhydraten, eiwitten en vetten belangrijke voedingsstoffen zijn. Maar wie kent de chemische en fysische eigenschappen van deze stoffen? Wie met voedselproductie te maken heeft, moet weten hoe chemische processen een rol kunnen spelen en hoe je daar rekening mee kunt houden. Onderwerpen bij de cursus Levensmiddelenchemie: Koolhydraten, eiwitten, vetten, chemische reacties. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden en twee practica. De cursus is geschikt voor iedereen die betrokken is bij dan wel verantwoordelijk voor (de kwaliteit van) voedselproductie.  

AgriFoodTech 2019

AgriFoodTech organiseert op 11 en 12 december 2019 haar vierde editie in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Technologische innovaties bepalen de toekomst van Agri&Food. AgriFoodTech 2019 brengt technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking tot stand. Fabrikanten, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers, gebruikers uit de hele voedselketen tonen de allernieuwste innovaties. Diverse kennissessies bieden bezoekers actuele informatie. Op de beursvloer bieden diverse podia de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, van elkaar leren en tot nieuwe business komen. Er zijn...

HAS cursus: voedselveiligheid & houdbaarheid

Weinig onderwerpen liggen zo gevoelig als ons dagelijks eten. Voedselveiligheid is een hot topic en ligt altijd onder een vergrootglas. Alle reden dus om risico’s te minimaliseren. De houdbaarheid van voedingsmiddelen speelt daarbij een belangrijke rol. In de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid leer je alles over verantwoord omgaan met voedingsmiddelen. Onderwerpen bij deze cursus zijn: microbiologische houdbaarheid, toxicologie, reologie, verlengen van proces- en productfactoren en onderzoekstechnieken. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden en drie practica. Deze cursus is geschikt...

HAS cursus: productontwikkeling & ingrediënten

Onderzoek staat aan de basis van productontwikkeling van voedingsmiddelen. Kennis van onderzoeksmethoden, analysetechnieken en sensoriek zijn daarbij onmisbaar. De hoofdrol is weggelegd voor ingrediënten, bouwstenen met uiteenlopende functionaliteiten. Maak kennis met de wondere wereld van ingrediënten. De cursus bestaat uit 16 cursusavonden en vier practica. Deze cursus is geschikt voor foodprofessionals betrokken bij de productie en/of ontwikkeling van voedingsmiddelen.

HAS cursus: kwaliteit in bedrijf

Kwaliteitscontroles zijn noodzakelijk om de voedselveiligheid en kwaliteit van ons voedsel te garanderen. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je de kwaliteit meten én verbeteren? De onderwerpen bij deze cursus: controles, de kwaliteit van tussen –en eindproducten, opzet van een kwaliteitszorgsysteem, HACCP. De cursus bestaat uit 8 cursusavonden.    Deze cursus is geschikt voor iedereen betrokken bij, dan wel verantwoordelijk voor voedsel(bereiding) in de dagelijkse praktijk.

EVMI Nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van EVMI iedere dinsdag en donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven
EVMI 4 - 2019

evmi4-cover-klein
In EVMI 4 duiken we in het thema processing, met onder meer diepgravende artikelen over milde conserveringstechnieken en herformulering van bakkerijproducten. Ook lees je een uitgebreid interview met FNLI-directeur Marian Geluk, over innovatie, ervaringen in het buitenland en de rol van de branchevereniging bij maatschappelijke kwesties.

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef

Bent u nog niet bekend met EVMI?
Vraag dan hier uw proefabonnement aan en ontvang 2 gratis proefnummers.

Aanvragen