De balans tussen veiligheid en gezondheid

kaas

Volgens een vrij recent onderzoek hangt de consumptie van ultra-bewerkt voedsel samen met een toename van overgewicht en welvaartsziekten. Kan een classificatie van producten op hun bewerkingsgraad – zoals NOVA – consumenten helpen om gezondere keuzes te maken? Stephan Peters en Jacco Gerritsen (Nederlandse Zuivel Organisatie) en Thom H...

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Initiatieven voor kindergezondheid winnen Gezonde Innovatie Awards

Initiatieven voor kindergezondheid winnen Gezonde Innovatie Awards

49 producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon dongen mee naar de Gezonde Innovatie Awards. Voor de derde keer reiken Foodlog, FoodPersonality en supermarkt.team deze complimentenprijs uit. Consumenten en de vakjury kozen hun favorieten uit de initiatieven van kleine ondernemers tot grote supers en uit gezondere producten, bijvoorbeeld...

Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Kinderen krijgen te veel suiker binnen. Ze eten dagelijks twee keer de geadviseerde hoeveelheid. Foodwatch vraagt aandacht voor de overconsumptie van suiker met de Suikermaxdag. Zaterdag 9 juli bereikten Nederlandse kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud hun suikerlimiet voor een heel jaar.

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

In de meeste bewerkte voedingsmiddelengroepen is de hoeveelheid zout, verzadigd vet en suiker sinds 2018 gelijk gebleven of gedaald. Dat blijkt uit de Herformuleringsmonitor die het RIVM elke twee jaar, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), verricht.