‘Dierenwelzijn en voedselveIligheid hebben topprioriteit’

JP20140411 VNO JosGoebbels028kl (002)

Foto’s: Jos Goebbels en Pixabay Door corona werd 2020 een bijzonder jaar voor de vleessector. De export naar China stond enige tijd op een laag pitje en de vraag naar kalfsvlees daalde sterk. Op de werkvloer kregen werknemers te maken met een coronaprotocol. Wat brengt het komende jaar? Jos Goebbels blikt vooruit in zijn laatste jaar a...
Lees ook
Vion vervangt 3.300 Oost-Europese flexbanen door vaste contracten

Vion vervangt 3.300 Oost-Europese flexbanen door vaste contracten

De Vion Food Group neemt per 1 januari 2021 3.300 werknemers in vaste dienst. Het gaat om medewerkers die al bij de Duitse vestigingen van Vion werken op basis van flexcontracten via bureaus. Vion beëindigt de samenwerking met deze bureaus en neemt zelf de verantwoording over voor de betrokken medewerkers.

De toekomst van verpakken

De toekomst van verpakken

Chris Bruijnes is sinds augustus 2018 directeur bij Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Een logische stap in zijn carrière, waarin duurzaamheid de rode draad vormt. Aan hem de vraag: waar moet het heen met de verpakkingsindustrie? Bij wie ligt de bal, de producent of consument? Of ligt het antwoord bij de inzameling en verwerking van verpakkingsafval?

Toch ook in Nederland besmette slachthuismedewerkers

Toch ook in Nederland besmette slachthuismedewerkers

In de Gelderse plaats Velp zijn 28 arbeidsmigranten uit een logement in isolatie geplaatst omdat de meesten van hen zijn besmet met het coronavirus. Ze zijn met bussen vervoerd naar een schip in Arnhem waar ze geïsoleerd zijn. De 23 andere bewoners van het complex zijn niet ziek. Het gaat om voornamelijk Roemeense arbeidsmigranten die werken in de vleesindustrie.