Dijksma wil consumptie vlees en zuivel niet inperken

Sharon_Dijksma_2013_01

Het kabinet wil geen maatregelen om de vlees- en zuivelconsumptie terug te dringen als bijdrage voor het halen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma ligt de agrarische sector met het verlagen van de CO2-uitstoot 'op koers'. Dit meldt Nieuwe Oogst.

Vlees- en zuivelconsumptie

De Partij voor de Dieren pleitte in een Kamerdebat over klimaatbeleid voor een drastische beperking van de vlees- en zuivelconsumptie. Femke Arissen: "Als iedere Nederlander één dag per week geen vlees zou eten, is dat het equivalent van 1 miljoen auto's van de wegen afhalen."

Sharon Dijksma

Dijksma vindt dat de non-ETS-sectoren hun verplichtingen nakomen. Europa overlegt momenteel over nieuwe maatregelen. Hieruit kunnen nieuwe verplichtingen voor de sector volgen. Ook geeft de overheid voorlichting over het effect van het eten van vlees.

Lees ook:

     
Lees ook
Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Dit jaar vond de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees (WZV) plaats. Er deden 1,7 miljoen Nederlanders aan mee. 1,5 miljoen deelnemers willen ook de rest van het jaar geen of minder vlees eten.

Slagers en supermarkten verkopen meer vlees

Slagers en supermarkten verkopen meer vlees

In coronajaar 2020 verkochten slagers en supermarkten meer vlees. Volgens Wageningen University & Resources (WUR) ligt dit in de lijn der verwachtingen. De horeca was een groot deel van het jaar gesloten. Vaak kiezen mensen in een restaurant voor een gerecht met vlees. Nu dit niet mogelijk was, gebeurde dit thuis.

Vegamonitor: Nederlanders eten minder vaak vlees

Vegamonitor: Nederlanders eten minder vaak vlees

Meer Nederlanders kiezen er voor om minder vlees te eten. Kinderen en jongere generaties spelen een belangrijke rol bij deze keuze. Dat blijkt uit de Vegamonitor, een jaarlijks onderzoek van Natuur & Milieu naar het eetgedrag van Nederlanders.