Dijksma wil consumptie vlees en zuivel niet inperken

Sharon_Dijksma_2013_01

Het kabinet wil geen maatregelen om de vlees- en zuivelconsumptie terug te dringen als bijdrage voor het halen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma ligt de agrarische sector met het verlagen van de CO2-uitstoot 'op koers'. Dit meldt Nieuwe Oogst.

Vlees- en zuivelconsumptie

De Partij voor de Dieren pleitte in een Kamerdebat over klimaatbeleid voor een drastische beperking van de vlees- en zuivelconsumptie. Femke Arissen: "Als iedere Nederlander één dag per week geen vlees zou eten, is dat het equivalent van 1 miljoen auto's van de wegen afhalen."

Sharon Dijksma

Dijksma vindt dat de non-ETS-sectoren hun verplichtingen nakomen. Europa overlegt momenteel over nieuwe maatregelen. Hieruit kunnen nieuwe verplichtingen voor de sector volgen. Ook geeft de overheid voorlichting over het effect van het eten van vlees.

Lees ook:

     
Lees ook
Meer nieuwe welvaart, meer vleesconsumptie

Meer nieuwe welvaart, meer vleesconsumptie

De afgelopen 50 jaar verdubbelde de wereldbevolking van 3 miljard naar 7,6 miljard mensen. De wereldwijde vleesproductie vervijfvoudigde. Tegelijk kun je de krant niet openslaan of je leest over vleesminderen en plantaardig eten. Wat betekent dat voor de wereldwijde vleesconsumptie en waar wonen de grootste vleeseters op aarde? De BBC zocht het uit. Hasna...

Belgen eten minder vlees

Belgen eten minder vlees

Bijna de helft van de Belgen (44 procent) eet minder vlees dan een jaar geleden, meldt De Morgen. De dalende vleesconsumptie-trend in België zet zich voort. Dat blijkt uit een online enquête onder 1.000 Belgen door het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX. Aanleiding is de lancering van de nieuwe campagne ‘Try...

Eten volgens nationale voedingsrichtlijnen is goed voor het milieu

Eten volgens nationale voedingsrichtlijnen is goed voor het milieu

Nationale voedingsrichtlijnen zijn goed voor mens én milieu, toont onderzoek van de Universiteit Leiden aan. De wetenschappers bepaalden de milieu-impact van de voedingsadviezen van 37 landen door hiervan de CO2-uitstoot, landgebruik en waterkwaliteit te berekenen en ze te vergelijken met die van het gangbare eetpatroon in die landen. Slechts 4 van...