‘Een audit is geen straf’

normec vis

De effectiviteit van het kwaliteitssysteem van je bedrijf bepalen, en kijken in hoeverre wordt voldaan aan eisen van klanten en wet- en regelgeving. Dat kan door middel van een audit: een systematisch en onafhankelijk onderzoek. “Een audit is geen straf, maar een manier om te kijken welke verbeterpunten er mogelijk zijn”, aldus Jeroen ...
Lees ook
Langer houdbaar of minder conserveringsmiddelen?

Langer houdbaar of minder conserveringsmiddelen?

Kiezen tussen houdbaarheid en smaak? Retailers willen graag producten met een zo lang mogelijke houdbaarheid, maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de smaak. Voor producenten is het zoeken naar de beste balans. Eurofins Food, Feed, Water Benelux kan daarbij helpen. Vanaf de productontwikkeling staat Eurofins klaar als partner om advies te...

Wat kan de voedingsindustrie leren van de coronacrisis?

Wat kan de voedingsindustrie leren van de coronacrisis?

De Technische Unie verzorgde begin september een webinar over de lessen die de voedselindustrie kan leren van COVID-19. De Technische Unie is de grootste Nederlandse groothandel voor de industrie op het gebied van Maintenance, Repair en Overhaul (MRO) en Original Equipment Manufacturing (OER). Wouter Burggraaf, de eigenaar van adviesbureau Burggraaf...

Recalls in AGF voorkomen

Recalls in AGF voorkomen

In de groenten- en fruitsector heeft men al jaren te maken met recalls. Deze hangen onder meer samen met overschrijdingen van de maximum residu limieten (MRL’s) van beschermingsmiddelen op groenten en fruit. Een recall is een kostbare aangelegenheid, die men te allen tijde wil voorkomen. Het uitvoeren van analyses kost echter tijd; tijd die extra kostbaar...