Horecava Award voor Rosval Easy-Cooling

Rosval Easy-Cooling heeft de Horecava Innovation Award gewonnen. Met dit rubberloze afdichtingssysteem worden horecakeukens verlost van een grote ergernis en kostenpost: de lastig schoon te houden rubber afdichtingsranden langs koelladen en –deuren.

In totaal dongen 124 innovaties mee naar de award tijdens de horeca-vakbeurs, die 11 januari van start is gegaan in RAI Amsterdam.

Het niveau lag volgens de jury hoog, met name in de categorie Food & Beverage. Het accent ligt dit keer meer op luxe, comfort en gebruikersgemak. Toch blijven duurzaamheid en gezond belangrijke thema’s op de horeca-vakbeurs.

Categorie-winnaars

Bij Food & Beverage ging de Award naar Pekoe uit Amsterdam, met een theelikeurserie op basis van verschillende theesoorten.

Bij Concepts, Interior & Design won het Amerdamse CityHub, met een concept van modulaire overnachtingscabines, waarbij toegang wordt gegeven via een polsbandje

De categorieprijs bij Equipment & Services was voor overall winnaar Rosval Easy-Cooling (Rosval, Best); koellades en -deuren zonder rubber afdichting.

In de categorie Digital, Applications & Social Media kreeg BarDoggy uit Mijdrecht de prijs, met een app die de drukte in de kroeg registreert en analyseert. Gasten zien zo direct waar het gezellig is, terwijl de ondernemer het bezoekgedrag van zijn gasten ziet.

De Karel de Vos Award (meest gastgerichte innovatie) ging naar Bieterbal, een bitterbal van gefermenteerde rode biet van groentenpromotor Jonathan Karpathios uit Hoofddorp.

De publieksprijs was voor ’t Zusje App van Juist – Digitaal marketingbureau.

De 60ste editie van de Horecava wordt nog gehouden tot en met donderdag 14 januari.

Lees ook:

Chef Watson wint Horecava Innovatie Award (12 januari 2015)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Innovatie & Duurzaamheid

Innovatie & Duurzaamheid

Meer en meer initiatieven zien het daglicht én groeien door tot oplossingen die ons écht verder brengen. Op allerlei vlakken waar het in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook op vlakken waar het in de maatschappij om gaat. Op de vloer, en op het podium, we hebben weer wat voorpret verzameld. Gronfa Procestechniek  Gronfa is producent...

Food Technology: Het belang van hygiënisch ontwerp

Food Technology: Het belang van hygiënisch ontwerp

De aandacht voor voedselveiligheid neemt elk jaar toe. Toch lezen we in de media nog steeds over terugroepacties van fabrikanten vanwege een listeria- of salmonellabacterie in voedsel. Hoe kun je als voedselverwerkend bedrijf bacterievorming en besmetting voorkomen? En hoe kun je als engineer bijdragen aan de ontwikkeling van een machine voor de voedingsmiddelenindustrie?

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Student Ashley Foekens ontwikkelt gezondere voedingskeuzes voor de consument

Ze is nog druk met de afronding van haar opleiding Food Commerce & Technology bij Hogeschool Inholland Amsterdam, maar nu al heeft Ashley Foekens een indrukwekkende staat van dienst. Het gezondere frikandelbroodje dat zij ontwikkelde tijdens haar stage bij Albert Heijn werd verkozen tot beste product van het jaar. Maar dat is niet alles. In haar laatste...