'Hygiëne is vooral inventariseren en logisch nadenken'

bacterie-1

Een goede hygiëne bereik je niet alleen met secuur poetsen. Een slim ontwerp voor de indeling van de fabriek en de schoonmaakprocessen is een noodzakelijke basis, want ‘schoonmaken is vaak simpelweg het verplaatsen van vuil’. Hoe maak je zo’n ontwerp, en wat zijn de grootste valkuilen? Het lijkt logisch om hygiëne op nu...
Lees ook
"We leven in een laagje poep"

"We leven in een laagje poep"

Ons voedsel is veiliger dan ooit. Geeft dit garanties voor de toekomst? Helaas niet. Trends zoals veelvuldig reizen, voedselimport, de consumptie van rauw voedsel zorgen voor toenemende voedselveiligheidsrisico’s. Ook de dynamiek tussen mens en dier is een factor om goed in de gaten te houden, vindt Merel Langelaar. Bacterieresistentie ligt immers...

Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

Tips voor hygiënisch werken in de coronacrisis

Harry van Etten van SVVW en Alfons van Leeuwen van FoodBase hebben de handen ineen geslagen om ondernemers binnen de voedingsindustrie te helpen bij hygiënevraagstukken rondom corona. Want hygiënisch werken is juist nu van allerhoogste prioriteit. Ondanks de hectiek willen we je graag helpen met de onderstaande tips. Voor je eigen veiligheid en die...

Vakwerk in RVS

Vakwerk in RVS

Bij Bosgraaf Food & Hygiënetechniek kunt u terecht voor uw RVS bedrijfsinrichting die bijdraagt aan een hygiënische, veilige en ergonomische werkomgeving. Wij stellen hoge eisen aan onze producten en zodoende zijn wij op brede wijze actief in de voedingsmiddelenindustrie, laboratoria en cleanrooms. RVS is op vele wijzen toepasbaar in uw bedrijfsinrichting.