Jumbo verkoopt één ster Beter Leven kalkoenvlees

Jumbo beter leven kalkoen

Tijdens de landelijke Beter Leven Week maakte Jumbo bekend dat ze als eerste Nederlandse supermarkt kalkoenvlees met één ster Beter Leven keurmerk gaan verkopen. Vanaf half december verkoopt de supermarkt voor de kerst een hele kalkoen met twee sterren Beter Leven keurmerk.

Daarnaast is het assortiment varkens- en kippenvlees uitgebreid met producten met één ster Beter Leven keurmerk of die voldoen aan de Nieuwe Standaard Kip criteria. Deze kippen krijgen meer ruimte en natuurlijk daglicht. Ook voor huismerkproducten die vlees, zowel koelsvers als diepvries bevatten hanteert Jumbo 100% Beter Leven Keurmerk of Nieuwe Standaard Kip als norm.

Varkens- en kippenvlees

98 procent van het verse varkensvlees van de Jumbo is voorzien van het Beter Leven keurmerk. Voor de varkensvleeswaren is dit 81 procent. Daarnaast zijn Jumbo spekblokjes, voorverpakte kookhammen en elf soorten paté ook gecertificeerd. Onder het huismerk heeft Jumbo ook verse rook- en knakworsten met één ster Beter Leven.

Jumbo verdubbelde het aanbod kip met het één ster Beter Leven keurmerk in 2017. Alle overige verse kippenvlees en - vleeswaren zijn Nieuwe Standaard Kip en 100 procent plofkipvrij. Jumbo ambieert om alle scharreleieren van het huismerk zo snel mogelijk te voorzien van één ster Beter Leven. De verwachting is dat dit medio 2018 gerealiseerd is.

Lees ook
Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Rauwe kip wassen verspreidt bacteriën in keuken

Voor de bereiding van kip wast meer dan een kwart van de Nederlanders het rauwe vlees eerst onder de kraan. Dat is geen goed idee blijkt uit nieuw onderzoek van het Voedingscentrum. Hierdoor kunnen bacteriën op de kip zich juist door de keuken verspreiden.

Jumbo voert statiegeld in op plastic sapflessen

Jumbo voert statiegeld in op plastic sapflessen

Jumbo introduceert vrijwillig statiegeld op alle sap- en smoothiesflessen van het huismerk. Daarnaast worden ook de La Place sappen die verkrijgbaar zijn in Jumbo winkels en in de La Place restaurants voorzien van statiegeld. Dit najaar wil Jumbo de invoering van statiegeld op sapflessen volledig hebben gerealiseerd.

Vers van de pers | Circulaire sinaasappelschillen

Vers van de pers | Circulaire sinaasappelschillen

Pers je een verse jus in de supermarkt en gooi je bij je volgende bezoek een feeststol in je winkelmandje, dan bestaat de kans dat de sinaasappelschillen van het sapje uiteindelijk in die stol zijn beland.  Hoe dan? Sinds kort werkt orangeadeproducent Royal Steensma samen met sinaasappelschillenstart-up PeelPioneers. Dat scheelt jaarlijks 1 miljoen...