Nieuwe hotspot voor voedselonderzoek

biotech-campus

Met het gereedkomen van het ‘Beyerinck Center’ gaat de Biotech Campus Delft echt van start. Business Development Director Cindy Gerhardt: ‘Samenwerking binnen de industriële (witte) biotechnologie vormt de basisgedachte.’  Voedingsmiddelen en ingrediënten, bijvoorbeeld uit verwaarding van restromen, zijn bela...
Lees ook
Feike Sijbesma vertrekt bij DSM

Feike Sijbesma vertrekt bij DSM

Na dertien jaar als CEO van chemiebedrijf DSM heeft Feike Sijbesma zijn vertrek aangekondigd. De 60-jarige topman wordt vervangen door niet één maar twee nieuwe co-CEO’s: Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. Op 15 februari 2020 zal Sijbesma officieel zijn taken overdragen, al blijft hij tot 1 mei in dienst om een goede overdracht...

Gist en de oorsprong van de Nederlandse biotechnologie

Gist en de oorsprong van de Nederlandse biotechnologie

Precies honderdvijftig jaar geleden werd de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek in Delft opgericht. Met een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling die huidige eigenaar DSM ter ere van dit jubileum heeft geopend, reizen we door de boeiende geschiedenis van de fabrikant van het beroemde Koningsgist.  We staan in het vroeg twintigste-eeuwse...

Cargill zet in op chocolade met minder suiker

Cargill zet in op chocolade met minder suiker

Cargill investeert vier miljoen euro in haar Belgische fabriek in Moeskroen om chocolade met dertig procent minder suiker te kunnen produceren. Hiermee wil het Amerikaanse familiebedrijf de groeiende nichemarkt van zoetwaren met verlaagde suikergehaltes bedienen. Met een breed assortiment aan suikervervangers en een doseringssysteem kan het suikergehalte...