Nieuwe hotspot voor voedselonderzoek

biotech-campus

Met het gereedkomen van het ‘Beyerinck Center’ gaat de Biotech Campus Delft echt van start. Business Development Director Cindy Gerhardt: ‘Samenwerking binnen de industriële (witte) biotechnologie vormt de basisgedachte.’  Voedingsmiddelen en ingrediënten, bijvoorbeeld uit verwaarding van restromen, zijn bela...
Lees ook
Helmond steekt miljoenen in stimulering voedselindustrie

Helmond steekt miljoenen in stimulering voedselindustrie

Investeren in de (high-tech) agrifoodsector loont, zo hebben gemeenten als Ede en Wageningen al bewezen. Ook de gemeente Helmond wil nu een flinke som geld steken in de ontwikkeling van een Food Tech Park dat de voedselindustrie in de stad moet stimuleren. Dit jaar start de bouw van een nieuwe hal met 3500 vierkante meter bedrijfsruimte voor ondernemers...

DSM zet stappen in Japanse zorgmarkt

DSM zet stappen in Japanse zorgmarkt

Chemiebedrijf DSM heeft een deal gesloten met de Japanse zorginstelling Saitama Kyojunokai. De twee bedrijven zullen vooral gaan samenwerken op het gebied van voeding die het herstel na een ziekenhuisopname moet bevorderen. DSM bezit veel kennis op het gebied van voedselingrediënten en medische voeding. Die kennis wil het Limburgse bedrijf combineren...

Minder suiker, meer andere toegevoegde stoffen

Minder suiker, meer andere toegevoegde stoffen

Suiker eruit, zoetstof erin, klaar? Zo simpel is het niet. Suiker is zoet, maar bepaalt ook de textuur, structuur, een goed mondgevoel en houdbaarheid van producten. Suikervervangers moeten dus al deze rollen op zich nemen. Door Anneloes van Boven - Foodlog In de strijd tegen overgewicht veranderen fabrikanten hun recepten. Om consumenten minder gemakkelijk...