Online platform Food&Friends is live

EVMI_Food and Friends

Het online foodplatform Food and Friends is live. Op deze website staan allerlei recepten van bekende chefs, kookboekenauteurs en andere

foodfanaten. Het doel is om alle thuiskoks van Nederland en België uit te dagen om net een stapje verder te gaan dan ze normaal zouden doen. Of het nu gaat om groot uitpakken voor een diner of om doordeweekse recepten.

Food and Friends

Food and Friends is een initiatief van Marije Benink. Nadat Jamie Oliver vorig jaar bekend maakte dat hij ging stoppen met zijn tijdschrift, besloten ze samen met een aantal oud-collega’s van het Jamie magazine-team  dat ze door wilden gaan. Het resultaat is het platform Food&Friends. Het platform heeft dezelfde filosofie als het blad. Het inspireert met recepten, en informeert over de hipste hotspots en de nieuwste foodinitiatieven.

Foodandfriends.nl bereikt nu iedere maand 150.000 unieke bezoekers, ze heeft 22.000 Facebook-vrienden, 18.000 Instagramvolgers en 24.000 nieuwsbriefabonnees.

Inspiratie

Het doel van Benink en haar collega's is om het meest inspirerende foodplatform van Nederland en België te worden. Ze willen mensen enthousiast maken om zelf te koken, net een stapje buiten de gebaande paden te stappen en bewuster naar ingrediënten te kijken. Het online platform is slechts het begin. Benink wil zowel via de traditionele als de nieuwe kanalen mensen bereiken.

Benink: "Ik ben enorm trots op wat er nu staat! En dit is nog maar het begin: ik kan niet wachten tot we iedere dag thuiskoks zullen verrassen met een heleboel nieuwe recepten, tips en achtergrondverhalen. Daarbij luisteren we naar wat onze fans willen en gaan we net dat stapje verder dan andere receptensites doen. Food and Friends staat voor mij dan ook voor een community, gemaakt door en voor onze foodvrienden."

Lees ook
Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Alea Publishers organiseert op maandag 8 juni de Foodvakdag, een nieuw overkoepeld vakevenement...

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Uit onderzoek van de Horecava blijkt dat de bezoekers van de beurs grote behoefte hebben aan informatie. Zoals informatie over leveranciers en producten, trends en ontwikkelingen, maar ook tips en kennis om de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarom lanceert de vakbeurs samen met Horecanetwerk een nieuw online platform. De introductie vindt plaats in...

Programma Dutch Foodweek bekend

Programma Dutch Foodweek bekend

Het programma van de vijfde editie van Dutch Food Week, voorheen Dutch Agri Food Week, is bekend. Het varieert van een kookwedstrijd voor kinderen tot de Startup Challenge georganiseerd door jong talent én gevestigde ondernemers. Van 5 tot en met 16 oktober krijgt heel Nederland, van stad tot platteland, de kans om meer te leren over lekker, veilig...