Perslucht en hygiëne: dit kan er mis gaan
Thema's
Meer over
Lees ook
Schone perslucht is belangrijk
De richtlijnen voor het gebruik van perslucht in de voedingsmiddelenindustrie zijn duidelijk: de perslucht mag op geen enkele manier vervuild zijn. Maar over hoe je dit voor elkaar krijgt, is nauwelijks regelgeving. BEKO Technologies brengt daar verandering in.
Uitwerpselen en ongedierte bij tientallen bakkers, slagers en vishandels
De Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op verzoek van RTL Nieuws inspectierapporten openbaar gemaakt van een kleine 100 voedingswinkels die onder toezicht stonden vanwege slechte hygiëne. Soms duurde het maanden voordat een vieze winkel gesloten werd.
Perslucht kan besmettingsrisico zijn
Hoewel er wel richtlijnen zijn voor persluchtkwaliteit in de voedingsmiddelenindustrie, gaan deze inhoudelijk niet in op de maatregelen die nodig zijn om te voorkomen dat perslucht een risico op contaminatie van voedingsmiddelen vormt. BEKO TECHNOLOGIES B.V. licht zijn klanten in over deze mogelijke risico’s en hoe die te voorkomen.