Studenten Inholland Delft presenteren innovatieve food-startups

Beeld: Inholland

Van glutenvrije poffertjes tot een likeur van overgebleven sinaasappelschillen. Ook dit jaar brengen studenten van de opleiding Food Commerce and Technology (Hogeschool Inholland Delft) nieuwe producten en diensten op de markt, tijdens de minor Challenge Ondernemen.

De studenten van de startup Tummy Foods willen een volledig glutenvrij poffertje op de markt brengen. Ze vinden dat kinderen met een glutenallergie nog weinig mogelijkheden hebben voor een lekkere lunch. De startup Chitroen ontwikkelt jam die bestaat uit citroen en chiazaad, waarmee ze de consument een gezond broodbeleg aanbieden.

Parfum voor extra smaakdimensie

De studenten van de startup Food Parfume willen met behulp van een destillaat drie verschillende smaken ‘parfum’ op de markt brengen. Deze kun je over eten sprayen voor een extra smaaksensatie. Stefan Hentzen van Food Parfume: “Met een geur kan de smaak nog intenser worden. Hierdoor had ik het idee om een parfum te ontwikkelen waarmee je die extra smaakdimensie kan creëren.”

Duurzame producten

Sommige startups richten zich op duurzaamheid. Banana Peely Bread wil de reststroom van bananen en bananenschillen tegengaan. Hun doel is om overrijpe bananen van winkels op de halen en deze te verwerken in een bananenbroodbeslag. De startup Peel Liqueur bedacht het product Narancello: een likeur van sinaasappelschillen, geproduceerd op een traditionele manier. “De sinaasappelschillen die wij gebruiken, worden normaliter weggegooid”, aldus Marsha Moest van Peel Liqueur.

Tijdens het FICA Winter Event krijgen de studenten de kans om hun producten te presenteren. Deze vindt online plaats op 19 januari.

Bron: Inholland

Lees ook
Coalitie Food2Food 2.0 zet zich in voor circulair gebruik van plastic

Coalitie Food2Food 2.0 zet zich in voor circulair gebruik van plastic

Op vrijdag 3 december vond de kick-off bijeenkomst plaats van de ‘Coalitie Food2Food 2.0’. Deze coalitie bestaat uit meer dan dertig ketenpartners die zich inzetten voor circulair gebruik van plastic. De focus ligt op een industriële test van CurvCode, een Nederlandse innovatie voor het scheiden van plastics uit afvalstromen.

Neder Banaan komt met nieuwe duurzame teeltmethode

Neder Banaan komt met nieuwe duurzame teeltmethode

Neder Banaan wil de banaan en de reststromen van de bananenplant beter benutten. Een nieuwe duurzame teeltmethode zorgt ook voor minder voedselverspilling. De eerste duurzame bananen zijn woensdag 24 november in Ede geoogst.

Doe jij mee aan de hackathon tijdens Food Technology?

Doe jij mee aan de hackathon tijdens Food Technology?

Tijdens Food Technology op 1 en 2 december vindt de 3e editie van de hackathon Redesign Your Food Business plaats. EVMI presenteert daarvoor 3 challenges. Wil jij met je team de casus van vandaag, of een zelf bedachte challenge, oppakken tijdens Food Technology? Laat het ons weten!