Verzekeren van bedrijfsrisico’s wordt steeds lastiger

collage interview

Beeld: Niek Post (links) en Ruben de Bruin (rechts) De verzekerbaarheid van bedrijfsrisico’s in de voedingsmiddelenindustrie staat onder druk. Dat heeft onder meer te maken met schades in de voedingsmiddelen-industrie, klimaatschades, een slecht investeringsklimaat en consolidatie in de verzekeringsmarkt. Het wordt steeds moeilijke...
Lees ook
Column: Risico’s mijden  of beheersen?

Column: Risico’s mijden of beheersen?

Wanneer het onderwerp Voedselveiligheid ter sprake komt, hangen daar veel begrippen en belevingen aan. In het algemeen is het een term om aan te geven in welke mate ons voedsel (on)veilig is voor de gezondheid. Menselijke aspecten, zoals intoleranties en allergieën, kunnen vóórkomen. Technische aspecten zoals voedselvergiftiging en -bederf moeten juist...

Lessen trekken uit de fipronilaffaire

Lessen trekken uit de fipronilaffaire

Een beter voedselvertrouwen en een betere voedselveiligheid zijn op een nieuwe manier te organiseren. Dat was de conclusie van het snelcongres naar aanleiding van de fipronilaffaire dat Foodlog gisteren organiseerde in stadion Galgenwaard in Utrecht. Door Bianca van der Ha - Foodlog In de algemene inleiding stelde de Leuvense hoogleraar toxicologie Jan...

Directe schade fipronilcrisis geschat op €65-75 miljoen

Directe schade fipronilcrisis geschat op €65-75 miljoen

"De directe schade voor de gehele eiersector als gevolg van de fipronil-besmetting bedraagt naar schatting 65 tot 75 miljoen euro", schrijft demissionair minister van Economische Zaken Henk Kamp in een Kamerbrief. Dat blijkt uit een rapport van Wageningen Economic Research. "Het betreft de schade voor verschillende soorten bedrijven in de pluimveeketen,...