Voorbij plantaardig: gist vervangt de koe als eiwitbron

impossible-burger-factory1

Vee fokken is slecht voor het milieu, dus alternatieven voor vlees vliegen tegenwoordig uit de schappen. Maar de verbouwing van soja, de basis van veel van deze alternatieven, levert ook geen klimaatwalhalla op. Biotechnologen zijn inmiddels een paar stappen verder, met hulp van micro-organismen. Als het aan Amerikaanse Perfect Day ligt, dan komen...
Lees ook
Een kijkje in de fermentatiekeuken van WUR

Een kijkje in de fermentatiekeuken van WUR

In de voedselindustrie groeit de aandacht voor fermentatie sterk, mede door de clean label-trend. Dankzij fermentatietechnieken kun je uit de voeten met natuurlijke toevoegingen. De Biobased Products Innovation Plant in Wageningen helpt producenten met vragen rond voedselontwikkeling, onder meer over fermentatie. De consument kijkt steeds kritischer...

Nieuwe bacteriecultuur voor zoetere yoghurt

Nieuwe bacteriecultuur voor zoetere yoghurt

Chr. Hansen heeft een nieuwe bacteriecultuur op de markt gebracht waarmee producenten zoetere yoghurt kunnen maken. Daardoor hoeven achteraf minder suikers te worden toegevoegd. De nieuwe bacteriecultuur, die van Chr. Hansen de lieftallige naam Sweety Y-1 kreeg, zou volgens het bedrijf voor minder verzuring zorgen gedurende de houdbaarheid van de...

‘Avocado’s zijn waterslurpers’

‘Avocado’s zijn waterslurpers’

Dat liet de NOS Nederland vandaag denken naar aanleiding van het bericht dat Nederland na de VS de grootste importeur van avocado's is. Door Dick Veerman - Foodlog Bron: still, NOS Vandaag ontdekte Nederland dat we 's werelds tweede importeur zijn van de hippe groene vrucht avocado. Dat kwam door een bericht van het Centraal Bureau voor de Statistiek...