De beste energieleverancier voor jouw bedrijf kiezen

Ledlamp {pexels}

Je hebt inmiddels al een paar jaar je eigen bedrijf of misschien regel jij de financiële zaken bij het bedrijf waar je nu voor werkt. Het bedrijf zit al die tijd bij dezelfde energieleverancier en je zit eraan te denken of er geen andere leveranciers zijn die wellicht goedkoper kunnen zijn. Het enige probleem is dat je geen idee hebt waar je kunt beginnen met zoeken om de beste energieleverancier te kiezen. Maak je maar geen zorgen! In dit artikel zullen wij je over zakelijke energie vertellen en hoe je vergelijkingen kunt maken om de een goede keus voor jouw bedrijf te maken. 

Wat is zakelijke energie? 

Wanneer we het over zakelijke energie hebben, dan hebben we het dus over energie voor bedrijven, maar ook voor kleine en grote ondernemingen. Bij zakelijke contracten kun je denken aan ZZP-contracten. Deze contracten zijn voor zelfstandig ondernemers. Daarnaast is ook een MKB-contract mogelijk. Deze contracten zijn bedoeld voor kleine bedrijven. Tot slot kun je ook kiezen voor een groot zakelijk contract. Je kunt voor deze laatste optie kiezen als je een groot bedrijf hebt. Uiteindelijk hangt het ervan af voor welk type bedrijf je energie nodig hebt en of het bedrijf ingeschreven staat bij het kadaster. Hierna kun je op zoek gaan naar een passende energieleverancier. 

Energieleveranciers

Wij raden aan om jaarlijks energieleveranciers te vergelijken met de leverancier waar je op dat moment energie van krijgt. Dit kan ervoor zorgen dat je geld kunt besparen op je energierekening. Je kunt online gemakkelijk energie vergelijken. Zo kun je gebruik maken van Overstappen.nl. Daar kun je eenvoudig op basis van jouw postcode alle leveranciers met elkaar vergelijken. Voordat je begint met vergelijken, kan het handig zijn om te weten welke leveranciers als beste beoordeeld zijn door consumenten. Dit is gedaan op basis van prijs, klantenservice en de duurzaamheid van het bedrijf. Op nummer 1 staat Vattenfal. Dit bedrijf levert energie voor meer dan 2 miljoen Nederlanders. Niet alleen op zakelijk gebied, maar ook particulieren. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij dit bedrijf. Het meest aantrekkelijke van Vattenval, is dat de energieprijs mooi is. Een tweede optie is Eneco. Eneco staat op nummer 3 in heel Nederland. Dit bedrijf levert energie voor MKB-contracten en grote bedrijven.  

Kortom, wanneer je jaarlijks je huidige energieleverancier met andere leveranciers vergelijkt kun je veel geld besparen. Je kunt dit makkelijk doen door gebruik te maken van een Overstappen.nl. Twee top leveranciers voor energie zijn Vattenfal en Eneco. Wil jij een extra centje in je zak houden, kijk en vergelijk dan snel!

Meer over
Lees ook
Inflatie ligt boven 10 procent

Inflatie ligt boven 10 procent

Voor het eerst sinds september 1975 ligt de inflatie boven de 10 procent. Afgelopen maand steeg deze naar 10,3 procent ten opzichte van juli 2021. Deze stijging wijt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met name aan de prijsontwikkelingen van energie en woninghuur.

ABN AMRO verwacht economische schokken voor industrie, leisure, retail, food en bouw

ABN AMRO verwacht economische schokken voor industrie, leisure, retail, food en bouw

ABN AMRO verwacht dat de druk op de industrie, leisure, retail, food en bouw in de tweede helft van 2022 gaat toenemen. De energiecrisis treft vooral de industrie, terwijl de horeca en retail kampen met slechtere winstvooruitzichten. Het risico op faillissementen neemt toe, aldus de bank.

HAK plaatst zonnecentrale op productlocatie Giessen

HAK plaatst zonnecentrale op productlocatie Giessen

HAK plaatst in samenwerking met Groendus een grote zonnecentrale op het dak van de productlocatie in Giessen. Het gebied waar deze locatie gevestigd is kampt met netcongestie, wat inhoudt dat het elektriciteitsnet op veel plekken overbelast is. De realisatie van de zonnecentrale is een stap binnen de duurzaamheidsstrategie van HAK. Het project wordt...