De meest efficiënte route naar voedselveiligheid

Bedrijfsinformatie Corbion

Het op de markt brengen van nieuwe producten kost tijd en geld. En volgens veel producenten van voedingsmiddelen wordt er veel tijd besteedt aan validatietesten.

Een product dat een Listeria-controleinterventie omvat, die ontwikkeld is om een houdbaarheid van 90 dagen te bereiken, zal minstens net zo lang duren om de microbiële testfase van productontwikkeling te voltooien. Vaak zijn er meerdere testiteraties nodig voor een optimale formulering.

Het Corbion® Listeria Control Model (CLCM) is een flexibele, gebruiksvriendelijke tool waarmee ontwikkelaars de groei van Listeria monocytogenes in bewerkte corbion.com/clcm Janine Gierman - Sales Manager janine.gierman@corbion.com +31 183695203 voedingsmiddelen nauwkeurig kunnen voorspellen op basis van de productformulering en andere factoren. De CLCM maakt gebruik van onderzoeksgegevens die door Corbion zijn verzameld via specifiek ontworpen en gevalideerde Listeria challenge studies gedurende meer dan een decennium.

Verwijzend naar die gegevens en rekening houdend met de belangrijkste productkenmerken en opslagomstandigheden, schat het model de microbiële uitgroei. Gebruikers voeren variabelen in zoals het vochtgehalte, de pH, het natriumen kaliumgehalte, het nitrietgehalte en de wateractiviteit, evenals de opslagtemperatuur.

Op basis van voorgestelde antimicrobiële oplossing en doseringsniveaus genereert de tool vervolgens gedetailleerde rapporten die de voorspelde Listeria-groei in het product in de loop van de tijd uitzetten. Als de voorspelde resultaten niet overeenkomen met de doelstellingen van de receptuur, is het eenvoudig om de dosering aan te passen of de resultaten te onderzoeken die een ander antimicrobieel middel zou bereiken.

De nauwkeurigheid en grondigheid van voorspellingsmodellen bij het ontwikkelen van veilige voedingsmiddele, zijn essentieel in de huidige markt en nieuwe producten sneller op de markt brengen kan het verschil maken tussen succes en een gemiste kans. Het verminderen van R&D-uitgaven kan het financiële concurrentievermogen alleen maar versterken.

In Nederland is de behoefte aan het bewaren van voedingsmiddelen om voedselverspilling tegen te gaan, en veilig zijn, fors gestegen. Voedsel, zoals gekoeld en kant-en-klaar, is in de afgelopen jaren enorm toegenomen en breidt zich uit naar andere landen. Hierbij biedt het CLCM de support om beide doelen te bereiken. Zodat de klanten zich kunnen richten op een effectieve oplossing om de veiligheid van het product bij de consument en het merk in de markt te kunnen waarborgen.

corbion.com/clcm 
Janine Gierman - Sales Manager
janine.gierman@corbion.com
+31 183695203

Lees ook
Nieuwe iconen voor verduidelijking houdbaarheidsdatum

Nieuwe iconen voor verduidelijking houdbaarheidsdatum

De gewenste actie bij de Tenminste Houdbaar Tot-datum (THT) is een heel andere dan bij Te Gebruiken Tot (TGT). Toch haalt een merendeel van de consumenten ze door elkaar. Daardoor gooien ze vaak producten weg die nog eetbaar zijn. Om het verschil tussen de twee houdbaarheidsdatums te verduidelijken, introduceert Samen Tegen Voedselverspilling twee iconen...

Houwers Groep en CleanIT Solutions samen verder

Houwers Groep en CleanIT Solutions samen verder

Houwers Groep en CleanIT Solutions BV gaan samenwerken. Met ingang van juni 2022 richten de twee bedrijven de CleanIT Group op om elkaar op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en digitale mogelijkheden te versterken. Beide dochterbedrijven blijven bestaan onder de eigen naam.

Hygiënisch ontwerp en reinigbaarheid machines voor voedselveiligheid

Hygiënisch ontwerp en reinigbaarheid machines voor voedselveiligheid

ABB – Whitepaper voedselveiligheid Het correct reinigen en ontsmetten van machines is een belangrijk basis voor de hygiëne in voedselverwerkende omgevingen. Het vormt echter tegelijkertijd ook een stevige uitdaging voor voedsel- en drankverwerkers. Het is vaak niet eenvoudig om goed achter, tussen en onder apparatuur en componenten te komen....