De meest efficiënte route naar voedselveiligheid

Bedrijfsinformatie Corbion

Het op de markt brengen van nieuwe producten kost tijd en geld. En volgens veel producenten van voedingsmiddelen wordt er veel tijd besteedt aan validatietesten.

Een product dat een Listeria-controleinterventie omvat, die ontwikkeld is om een houdbaarheid van 90 dagen te bereiken, zal minstens net zo lang duren om de microbiële testfase van productontwikkeling te voltooien. Vaak zijn er meerdere testiteraties nodig voor een optimale formulering.

Het Corbion® Listeria Control Model (CLCM) is een flexibele, gebruiksvriendelijke tool waarmee ontwikkelaars de groei van Listeria monocytogenes in bewerkte corbion.com/clcm Janine Gierman - Sales Manager janine.gierman@corbion.com +31 183695203 voedingsmiddelen nauwkeurig kunnen voorspellen op basis van de productformulering en andere factoren. De CLCM maakt gebruik van onderzoeksgegevens die door Corbion zijn verzameld via specifiek ontworpen en gevalideerde Listeria challenge studies gedurende meer dan een decennium.

Verwijzend naar die gegevens en rekening houdend met de belangrijkste productkenmerken en opslagomstandigheden, schat het model de microbiële uitgroei. Gebruikers voeren variabelen in zoals het vochtgehalte, de pH, het natriumen kaliumgehalte, het nitrietgehalte en de wateractiviteit, evenals de opslagtemperatuur.

Op basis van voorgestelde antimicrobiële oplossing en doseringsniveaus genereert de tool vervolgens gedetailleerde rapporten die de voorspelde Listeria-groei in het product in de loop van de tijd uitzetten. Als de voorspelde resultaten niet overeenkomen met de doelstellingen van de receptuur, is het eenvoudig om de dosering aan te passen of de resultaten te onderzoeken die een ander antimicrobieel middel zou bereiken.

De nauwkeurigheid en grondigheid van voorspellingsmodellen bij het ontwikkelen van veilige voedingsmiddele, zijn essentieel in de huidige markt en nieuwe producten sneller op de markt brengen kan het verschil maken tussen succes en een gemiste kans. Het verminderen van R&D-uitgaven kan het financiële concurrentievermogen alleen maar versterken.

In Nederland is de behoefte aan het bewaren van voedingsmiddelen om voedselverspilling tegen te gaan, en veilig zijn, fors gestegen. Voedsel, zoals gekoeld en kant-en-klaar, is in de afgelopen jaren enorm toegenomen en breidt zich uit naar andere landen. Hierbij biedt het CLCM de support om beide doelen te bereiken. Zodat de klanten zich kunnen richten op een effectieve oplossing om de veiligheid van het product bij de consument en het merk in de markt te kunnen waarborgen.

corbion.com/clcm 
Janine Gierman - Sales Manager
janine.gierman@corbion.com
+31 183695203

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
NVWA: Structurele veranderingen noodzakelijk voor duurzame visketen

NVWA: Structurele veranderingen noodzakelijk voor duurzame visketen

Voor een duurzame en toekomstbestendige visketen zijn structurele verandering noodzakelijk. Die conclusie trekt Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van de analyse ‘De Visketen in Beeld’.

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Ingrediëntenproducent Corbion heeft een patent verkregen voor een op azijn gebaseerde conserveringsoplossing voor de vleessector. Dit gepatenteerde proces helpt de voedselveiligheid te verbeteren en voedselverspilling te verminderen.

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Oesters en mosselen uit Oosterschelde veilig voor consumptie

Vanwege de hoge PFAS-gehaltes in de Westerschelde besloot de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) ook metingen uit te voeren in de Oosterschelde. Hieruit blijkt dat consumenten mosselen en oesters uit de Oosterschelde veilig kunnen eten.