Innovatieve oplossingen voor voedselveilige productieomgevingen

Machines voor de voedingsmiddelenindustrie moeten functioneel en efficiënt zijn en tegelijkertijd voldoen aan strenge veiligheids- en gezondheidseisen. ABB’s oplossingen voor een voedselveilige productieomgeving zijn het resultaat van jarenlange kennis van en ervaring met de voedingsmiddelenindustrie.

Gezonde voedingsproducten, nieuwe voedseltrends - de veranderende voedingsbehoeften van consumenten vragen om extra aandacht voor productontwikkeling en productie. Als innovatieve technologiepartner biedt ABB oplossingen waarin machineveiligheid, flexibiliteit en productiviteit een hoofdrol spelen. Oplossingen die voldoen aan strenge voedselveiligheidseisen en waarmee de voedingsmiddelenindustrie kan inspelen op veranderende trends en ontwikkelingen zonder afbreuk te doen aan voedselveiligheid. 

Voedsel veilig produceren

Bij veiligheid in de voedingsmiddelenindustrie wordt al snel gedacht aan de productie van voedsel dat veilig kan worden gegeten of gedronken. Terugroepacties kunnen voor voedingsmiddelenproducenten immers grote imagoschade en schadeclaims tot gevolg hebben en moeten ten koste van alles worden voorkomen. Minstens zo belangrijk als de voedselveiligheid is de veiligheid van medewerkers. Om hun veiligheid te garanderen, moet alles op en aan een machine zo goed mogelijk zijn afgeschermd. Uit hygiënisch oogpunt moet een installatie echter open en reinigbaar zijn. Daarnaast is een hogere productie en de daarmee gepaarde productiesnelheid essentieel voor de sector. Deze op het oog tegenstrijdige belangen roepen om een gedegen aanpak van het machineontwerp.

Veiligheid kent vele gezichten

Maar veiligheid draait om méér dan het ontwerp: robots die samenwerken, explosiegevaarlijke omgevingen, elektrische veiligheid – op al deze terreinen kan ABB u ondersteunen. Weten wat de uitdagingen zijn voor de voedingsmiddelenindustrie en welke technieken ABB hiervoor biedt? Bekijk dan de video Uitdagingen in de F&B-industrie.

Lees ook
“We focussen op duurzaamheid en innovatie”

“We focussen op duurzaamheid en innovatie”

Honderd jaar terug was AVO kruiden en specerijen vooral gericht op slagers, maar al snel ontwikkelde de Duitse fabrikant concepten voor de gehele voedselbranche. Eiwittransitie en speciale diëten hebben ook de aandacht. Zoals eiwitrijke voeding.

Slim ontwerpproces geeft grote energiebesparing

Slim ontwerpproces geeft grote energiebesparing

Door de grote ontwikkelingen in de energiemarkt en het Klimaatakkoord krijgt advies- en ingenieursbureau Uticon steeds meer vragen van hun klanten in de voedingsmiddelenindustrie om energie te besparen en hun productieproces zo duurzaam en efficiënt mogelijk te maken.

Wat is het verschil tussen een lening en krediet?

Wat is het verschil tussen een lening en krediet?

Heb je geld nodig voor jouw bedrijf? Dan kun je bij familie en vrienden aankloppen. Als je dit al eens gedaan hebt, kunnen wij ons goed voorstellen dat je dit niet nogmaals wilt doen. Overweeg in dat geval een zakelijke financiering. Wanneer jij je verdiept in zakelijk financieren, ontdek je al snel dat er verschillende financieringsvormen zijn. Zo...