Online configurator: klantspecifieke schroeftransporteurs

Van Beek zet een volgende stap in klantvriendelijke automatisering door de mogelijkheid te bieden om zelf online een klantspecifieke schroeftransporteur te configureren.

Geen wachttijden meer op offertes, maar gewoon 24/7 de mogelijkheid om zelf een schroeftransporteur samen te stellen.
Van Beek ontwikkelt en produceert sinds jaar en dag klantspecifieke schroeftransporteurs, schroefwarmtewisselaars en bulkwagenvullers voor het interne transport van vaste-, pasteuze en/of kleverige stoffen. Voor eindgebruikers en systemintegrators ontwikkelde Van Beek een online tool om bij eenvoudige toepassingen zelf een schroeftransporteur samen te kunnen stellen. Doel: een snelle levertijd van machines met een scherp prijskaartje. ‘Hallo, ik ben Sisca, uw online engineer.’ Deze welkomstgroet staat op de website van Van Beek Schroeftransportsystemen. Prominent in beeld is het hoofd van een vrouwelijke engineer met een vriendelijke en deskundige blik. Wat volgt is een keuzemenu om de precieze specificaties van de gewenste schroeftransporteur in te vullen, van het model (koker, trog of omega), de uitvoering (keuze uit drie soorten materiaal), de lengte, de opvoerhoek tot de temperatuur en eigenschappen van het te transporteren product. Het systeem selecteert zelf de diameter en het benodigde aandrijfvermogen van de schroeftransporteur. Linksonder verschijnt intussen realtime de voor al deze specificaties geldende totaalprijs van de schroeftransporteur en de levertijd in beeld. Als deze configuratie is voltooid, heeft Sisca een projectdossier aangemaakt van de geconfigureerde schroeftransporteur. Tot slot is het mogelijk om binnen één uur een offerte en een 3D-tekening van het prototype in de mailbox te krijgen, om de machine nog eens van alle kanten te kunnen bekijken.

Wilt u meer weten over Sisca? Kijk dan op www.van-beek.nl/sisca

Lees ook
X34C X-ray systeem: een kosteneffectieve inspectie van individuele producten

X34C X-ray systeem: een kosteneffectieve inspectie van individuele producten

METTLER TOLEDO introduceert de X34C X-ray systeem. Het nieuwe x-ray systeem is gebaseerd op drie belangrijke ontwerpprincipes: compact ontwerp, snelheid en nauwkeurigheid. Hiermee ontdekt u eenvoudig en snel verontreinigingen in individuele verpakte producten. Het systeem is geschikt voor voedingsmiddelen en farmaceutische producten.

Machineveiligheid in voedingsmiddelenindustrie

Machineveiligheid in voedingsmiddelenindustrie

De bouw van een machine in de voedingsmiddelenindustrie brengt twee belangrijke uitdagingen met zich mee. Uitdaging 1 machineveiligheid; alles op en aan een machine moet zo goed mogelijk zijn afgeschermd om de veiligheid van de gebruiker te kunnen garanderen. Uitdaging 2 hygiëne; een installatie moet makkelijk bereikbaar en reinigbaar zijn.

Hygiënisch werken met duurzame ladingdragers

Hygiënisch werken met duurzame ladingdragers

Kunststof biedt ons veel voordelen. Dankzij kunststof kunnen we ons voedsel langer bewaren en kennen we medische oplossingen zoals protheses. Daarentegen worden we ons ook steeds meer bewust gemaakt van de nadelen van plastics. Het is goed dat we ons met zijn allen meer bewust worden van hoe we kunststof op de juiste manier kunnen toepassen.