Online configurator: klantspecifieke schroeftransporteurs

Van Beek zet een volgende stap in klantvriendelijke automatisering door de mogelijkheid te bieden om zelf online een klantspecifieke schroeftransporteur te configureren.

Geen wachttijden meer op offertes, maar gewoon 24/7 de mogelijkheid om zelf een schroeftransporteur samen te stellen.
Van Beek ontwikkelt en produceert sinds jaar en dag klantspecifieke schroeftransporteurs, schroefwarmtewisselaars en bulkwagenvullers voor het interne transport van vaste-, pasteuze en/of kleverige stoffen. Voor eindgebruikers en systemintegrators ontwikkelde Van Beek een online tool om bij eenvoudige toepassingen zelf een schroeftransporteur samen te kunnen stellen. Doel: een snelle levertijd van machines met een scherp prijskaartje. ‘Hallo, ik ben Sisca, uw online engineer.’ Deze welkomstgroet staat op de website van Van Beek Schroeftransportsystemen. Prominent in beeld is het hoofd van een vrouwelijke engineer met een vriendelijke en deskundige blik. Wat volgt is een keuzemenu om de precieze specificaties van de gewenste schroeftransporteur in te vullen, van het model (koker, trog of omega), de uitvoering (keuze uit drie soorten materiaal), de lengte, de opvoerhoek tot de temperatuur en eigenschappen van het te transporteren product. Het systeem selecteert zelf de diameter en het benodigde aandrijfvermogen van de schroeftransporteur. Linksonder verschijnt intussen realtime de voor al deze specificaties geldende totaalprijs van de schroeftransporteur en de levertijd in beeld. Als deze configuratie is voltooid, heeft Sisca een projectdossier aangemaakt van de geconfigureerde schroeftransporteur. Tot slot is het mogelijk om binnen één uur een offerte en een 3D-tekening van het prototype in de mailbox te krijgen, om de machine nog eens van alle kanten te kunnen bekijken.

Wilt u meer weten over Sisca? Kijk dan op www.van-beek.nl/sisca

Lees ook
“We focussen op duurzaamheid en innovatie”

“We focussen op duurzaamheid en innovatie”

Honderd jaar terug was AVO kruiden en specerijen vooral gericht op slagers, maar al snel ontwikkelde de Duitse fabrikant concepten voor de gehele voedselbranche. Eiwittransitie en speciale diëten hebben ook de aandacht. Zoals eiwitrijke voeding.

Slim ontwerpproces geeft grote energiebesparing

Slim ontwerpproces geeft grote energiebesparing

Door de grote ontwikkelingen in de energiemarkt en het Klimaatakkoord krijgt advies- en ingenieursbureau Uticon steeds meer vragen van hun klanten in de voedingsmiddelenindustrie om energie te besparen en hun productieproces zo duurzaam en efficiënt mogelijk te maken.

Innovatieve oplossingen voor voedselveilige productieomgevingen

Machines voor de voedingsmiddelenindustrie moeten functioneel en efficiënt zijn en tegelijkertijd voldoen aan strenge veiligheids- en gezondheidseisen. ABB’s oplossingen voor een voedselveilige productieomgeving zijn het resultaat van jarenlange kennis van en ervaring met de voedingsmiddelenindustrie.