Plasticbesparend verpakkingsoplossingen voor van groente en fruit

Multivac bedrijfsinformatie 31-1-23

Als reactie op de trend in duurzaam verpakken zet MULTIVAC, haar plasticbesparende verpakkingsoplossingen op de komende beurs Fruit Logistica in de schijnwerpers. Van 8 tot 10 februari 2023 laten zij op meer dan 250 vierkante meter tentoonstellingsruimte een verscheidenheid aan verpakkingsopties voor verse producten zien. 

 

Ze verwachten veel belangstelling voor hun PaperBoard-assortiment en andere verpakkingsconcepten die zeer materiaalefficiënt en recyclebaar zijn en toch de houdbaarheid van levensmiddelen verlengen. Het doel is om klanten te helpen aan de nieuwe wetten te voldoen en toch de best mogelijke verpakking te bieden voor de verse producten die ze verkopen. 

 

De belangrijkste hoogtepunten op de beursstand zijn verder de T 305 traysealer en een complete lijn waarin de hoge capaciteits TX 710 traysealer centraal staat. 

MULTIVAC integreert ook een BASELINE-etiketteerder van de L 301-serie in de lijn. Deze kosteneffectieve etiketteeroplossing brengt etiketten met variabele gegevens, zoals een houdbaarheidsdatum, aan op de bovenkant van de trays. Door de integratie van de bedieningselementen van de etiketteerder kunnen veel taken worden geautomatiseerd. 

 

De flexibele L 310 Top Wrap transportband-etiketteerder staat er als stand-alone model voor geselecteerde producten zoals tomaten en bessen. Deze etiketteerder laat zien hoe MULTIVAC voldoet aan de trend van apart te recyclen verpakkingen van papier en karton, die niet alleen plastic trays maar ook kartonnen sleeves vervangen, die weliswaar recyclebaar zijn, maar zeer materiaalintensief. 

 

Voor de bezoekers van de beurs, die liever op veilig spelen als het gaat om sterk geautomatiseerde processen, toont MULTIVAC ook haar I 410 visuele inspectiesysteem, een geïntegreerde oplossing voor kwaliteitscontrole met een eigen transportband. 

 

Al met al is de aanwezigheid van MULTIVAC op de beurs een uitstekende gelegenheid voor bezoekers om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verpakkingstechnologie te zien en te begrijpen hoe deze kunnen bijdragen aan duurzaamheid en vermindering van voedselverspilling. 

 

Nu alvast meer weten over de duurzame verpakkingsoplossingen?

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Meer over
Lees ook
Franse tuinders kiezen FreshSAFE innovatie van MULTIVAC

Franse tuinders kiezen FreshSAFE innovatie van MULTIVAC

Tuinders uit Bretagne zochten voor hun witte bonen: “Cocos de Paimpol” een betrouwbaar verpakkingsconcept. Het is een halfdroog product, dat na de oogst extreem snel verandert, maar wel lekker vers, smakelijk en lang houdbaar moest blijven. Het innovatieve FreshSAFE verpakkingsconcept van MULTIVAC was de oplossing voor deze delicate natuurlijke producten.

Bond Seafood levert eerste tray met CurvCode

Bond Seafood levert eerste tray met CurvCode

Nieuw ontworpen recyclebare visverpakkingen van Bond Seafood mét CurvCode liggen bij diverse supermarkten in de schappen. CurvCode is een Nederlandse innovatie voor het digitaal coderen van plastic. Het werkt als braille; hiermee kunnen afvalverwerkers plasticsoorten machinaal van elkaar scheiden. Deze oplossing is het resultaat van een samenwerking...

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Decemberaanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Heeft u op zeer korte termijn een traysealer, dieptrekker of etiketteerder nodig? Geen tijd om maanden te wachten op levering? MULTIVAC kan snel schakelen en biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines uit voorraad te koop en te huur aan. Snelle levering en zeker interessant voor klanten met kleinere budgetten.