Orfi-Food start productie groente-paneermeel

Orfi-Food begint nog deze zomer met de productie van paneermeel uit groentereststromen. Het bedrijf zet de eerste productielijn bij De Kleinste Soepfabriek in het Groningse Leek, een van de afnemers van de ‘vega-coating’.

Daarover bericht het Financieele Dagblad. In tegenstelling tot ‘normaal’ paneermeel, bestaat de vega-coating uit groente, en daar zitten vooral vezels, eiwitten, mineralen en andere nuttige voedingsstoffen in.

Ook neemt de coating weinig of geen olie op. Het is dan ook geschikt voor bijvoorbeeld kroketten of falafelballetjes, voor in de oven.

Rein Vervoort

Nutritionist en voedingsfysioloog Rein Vervoort, werkte onder meer als onderzoeker bij het Lei, toen hij in de jaren tachtig startte met een eigen consultancybureau, dat hij in 1995 weer van de hand deed.

Daarna deed hij interim-werk en schreef hij boeken over voeding en gezondheid. Zo kwam hij op het idee om de zijstroom van de groenteproductie te gaan verwerken.

Fishmasters, Vivera, Celavita

Plus Retail had als eerste retailer belangstelling, en daarna volgde Albert Heijn. Ook Fishmasters, Vivera en Celavita komen met producten met een Orfi-coating.

De biologische soepfabrikant De Kleinste Soepfabriek voorziet de eigen soepen binnenkort van een zakje met Orfi-croutons.

Grote markt

Vervoort ziet een grote markt voor het product. Hij rekent erop door te groeien naar een afzet van 100.000 ton per jaar.

Lees ook: