3D geprinte voeding op Food Technology

3d

3D Food Printing: Delicious and healthy food for everyone, dat is de titel van de lezing van Peter Nieuwkerk, initiatiefnemer van Gastronology 3D Food Works. Op 2 december hoor je er alles over op Food Technology in de Brabanthallen. 

Gastronology biedt recepten, designs en printtechnieken voor verse groenten en aardappelen. De technologie opent nieuwe deuren voor specifieke doelgroepen, zoals mensen met kauw- en slikproblemen en kinderen die moeite hebben met groente eten. Toekomstdroom van het bedrijf is gepersonaliseerde groenten kunnen maken voor mensen met kanker. In 2022 is de 3D-faciliteit er klaar voor om te produceren met een dagelijkse capaciteit van 2000 kilogram.

Tijdens Food Technology 2021, dat georganiseerd wordt door Mikrocentrum en EVMI (onderdeel van Alea Publishers), komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Food Technology vindt plaats op 1 en 2 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees alles over het event en schrijf je gratis in op food-technology.nl.

Belangstelling om met je bedrijf deel te nemen aan de beurs? Klik dan hier.

Lees ook
3d-printen in de food | Kan dat al dan?

3d-printen in de food | Kan dat al dan?

3D-printen is bezig aan een enorme opmars. Maar in de voedingsmiddelenindustrie komen we het nog niet veel tegen. Nóg niet. Want de hindernissen zijn in­middels beslecht. En de print- materialen zijn goed­gekeurd volgens zowel Europese als de FDA-normen.

Column | Mildere bewerking, meer waarde

Column | Mildere bewerking, meer waarde

Al vele duizenden jaren bewerkt de mensheid voedsel voor een betere smaak en vertering. De afgelopen decennia zijn de ontwikkelingen versneld. Voedsel wordt meer geraffineerd of zelfs helemaal opgebouwd uit aparte ingrediënten. Dit alles om te komen tot een product dat er aantrekkelijk uitziet en een ‘makkelijke’ smaak heeft.

Wat brengt die technologie? | Er kan meer dan je denkt

Wat brengt die technologie? | Er kan meer dan je denkt

De component Technology in de titel van dit evenement krijgt handen en voeten door een flink aantal deelnemers aan zowel de beurs als het congres. Namens EVMI nodigden we sprekers uit om te vertellen wat de toekomst brengt, maar ook wat er nou toch in de weg staat.