3D geprinte voeding op Food Technology

3d

3D Food Printing: Delicious and healthy food for everyone, dat is de titel van de lezing van Peter Nieuwkerk, initiatiefnemer van Gastronology 3D Food Works. Op 2 december hoor je er alles over op Food Technology in de Brabanthallen. 

Gastronology biedt recepten, designs en printtechnieken voor verse groenten en aardappelen. De technologie opent nieuwe deuren voor specifieke doelgroepen, zoals mensen met kauw- en slikproblemen en kinderen die moeite hebben met groente eten. Toekomstdroom van het bedrijf is gepersonaliseerde groenten kunnen maken voor mensen met kanker. In 2022 is de 3D-faciliteit er klaar voor om te produceren met een dagelijkse capaciteit van 2000 kilogram.

Tijdens Food Technology 2021, dat georganiseerd wordt door Mikrocentrum en EVMI (onderdeel van Alea Publishers), komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Food Technology vindt plaats op 1 en 2 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Lees alles over het event en schrijf je gratis in op food-technology.nl.

Belangstelling om met je bedrijf deel te nemen aan de beurs? Klik dan hier.

Lees ook
Nieuwe methode voor het extraheren van eiwitten uit plantaardige grondstoffen

Nieuwe methode voor het extraheren van eiwitten uit plantaardige grondstoffen

Het Israëlische bedrijf Gavan Technologies heeft een nieuwe methode ontwikkeld om eiwitten uit plantaardige grondstoffen te extraheren. De eiwitten behouden daarbij hun oorspronkelijke vorm en alle voedings- en functionele eigenschappen.

Studenten presenteren foodinnovaties voor gezonder, duurzamer en socialer eten

Studenten presenteren foodinnovaties voor gezonder, duurzamer en socialer eten

Op 14 juni organiseerde FICA de zesde editie van het FICA Summer Event in Amsterdam. Tijdens dit event kwamen 15 groepen studenten van de opleiding Food Commerce & Technology van Hogeschool Inholland, bedrijven uit het werkveld, docenten, lectoren, practoren en een jurypanel samen. De afgelopen zes maanden hebben de tweedejaarsstudenten gewerkt aan...

Food Technology aftermovie: kijk terug op de eerste editie

Food Technology aftermovie: kijk terug op de eerste editie

3 maanden geleden vond de allereerste editie van Food Technology plaats. Organisatoren EVMI en Mikrocentrum kijken terug op een geslaagde beurs in de Brabanthallen. Samen met exposanten Bart Visser van Ecolab, Rob Habraken van Sanders Machinebouw B.V. en Harro de Jong van Hemmink B.V. blikken we in onze aftermovie terug op deze succesvolle editie.